Silvan Kaymakamı'ndan Kadir Gecesi mesajı

Silvan Kaymakamı'ndan Kadir Gecesi mesajı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Kaymakamı Adem Çelik, "Kadir Gecesi" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Silvan Kaymakamı Adem Çelik, "Kadir Gecesi" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

"Bin aydan daha hayırlı olduğu, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşmuş bulunmaktayız." diyen Kaymakam Çelik, bu gecede Kur'an'ın vahiy yoluyla gönderilmeye başladığını anımsattı.

Çelik, "Kadir Gecesini, kendi dışındaki bütün zaman kesitlerinden üstün tutan nitelik, bütün insanlık için hidayet ve mutluluk rehberi olan ilahi kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlanılmış olmasıdır. Kur'an ile önem kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur'an'a samimiyetle yönelmek ve onun insanlığa sunduğu benzersiz mesajlarını okumak, anlamak, düşünmek ve yaşamakla mümkün olacaktır. Mükafatların, sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve onlar için af dileyerek Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yenilenme zamanıdır." şeklinde konuştu.

"Bize manevi arınma ve bağışlanma fırsatı sunan lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna Gece'nin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir." ifadelerini kullanan Çelik, "Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Yüce Mevlamız'dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyor. Ülkemize, ilimize, ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.