Silvan Milli Eğitim Müdürlüğünden Kutlu Doğum programı

Silvan Milli Eğitim Müdürlüğünden Kutlu Doğum programı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında bir program düzenlendi.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle bir program düzenlendi.

Sezik Konferans salonunda düzenlenen program Batman'ın Gercüş ilçe vaizi İbrahim Halil Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Etkinlikte, Silvan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Silvan Malabadi Anadolu Lisesi öğrencileri kasideler ve ilahiler seslendirdi.

Diyarbakır Ulu Camii İmamı Mehmet Sait Yaz, programda yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'in örnek şahsiyetine vurgu yaptı.

Konuşmasına, "Allah cümlemizi, neslimizi, onun gibi yaşayan, onun getirdiği emir ve fermanlara göre bir hayat tanzim eden Müslümanlardan eylesin. " temennisiyle başlayan Yaz, ''Peygamber (sav) kimdir? Biz onu gerçekten tanıyor muyuz? Muhammed (sav) nasıl bir insandı? Efendimiz, hanımları, çocukları, yaşlılar, işçiler, komşuları, düşmanları, dostları hatta hayvanlar ve bitkiler ile nasıl bir münasebette idi? Ne getirmişti Peygamber bize? Onu o düzene çıkaran ölçü neydi? Peygamber ne okuyordu? Kur'an-ı Kerim okuyordu. Kur'an-ı Kerim anlatıyordu. Hz. Ayşe validemize soruyorlar, 'Biraz bize Resulullah'ın ahlakından bahset.' Hz. Ayşe diyordu ki: 'Siz hiç Kur'an okumuyor musunuz? Onun ahlakı Kur'an idi.' Peygamber Kur'an okurken onun içeriği ile amel ediyordu. Ameli sünnettir. Sünnet, Peygamber efendimizin Kur'an ı tatbik etme tarzıdır." dedi.

"Peygamber Efendimizi eğiten Kur'an'dır"

Yaz, "Kur'an önce Resulullah'ı inşa etti. 'Benim Rabbim beni yetiştirdi, eğitti, ne güzel eğitti' diyor. Peygamber Efendimizi eğiten Kur'an'dır. Kur'an ne dedi ise onu yaptı. Ashab-ı kiram onu örnek aldı. 'Sizin için Resulullah'ta güzel örnekler vardır', onun gibi yaşayın. Ona iman eden ilk nesil onun gibi yaşamaya çalıştı. Kur'an zina, adam öldürme, faiz, rüşvet, zulüm haramdır dedi, ashap çekildi." diye konuştu.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Silvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mevlid-i Şerif okudu. Program okunan şiirle sona erdi. (İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler