Silvan ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

Silvan ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

31 Mart yerel seçimlere iki hafta kadar kısa bir sürenin kaldığı bu günlerde ziyaret ettiği adreslerde dile getirilen şikayet ve sorunları aktaran HÜDA PAR Silvan Belediye Başkan Adayı Adnan Balyen, hazırladığı projeleri anlattı.

Diyarbakır'ın en büyük ilçelerinden biri olan Silvan'da HÜDA PAR'dan Belediye Başkan Adayı olan Adnan Balyen, gerek ilçe başkanlığını yürüttüğü dönemlerde gerekse seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği adreslerde kendileriyle paylaşılan sorun ve sıkıntıların çözümüne ve kentin kalkınmasına yönelik projeler hazırladı.

Silvan'da gerek mevcut sorun ve sıkıntıların giderilmesi gerekse ilçenin maddi ve manevi yönden kalkınabilmesi için hazırladığı projeler hakkında konuşan Balyen, tek amacının halka hizmet olduğunun altını çizdi.

"50 yıldır devam eden alt yapı sorununu biz halledeceğiz"

Silvan'ın yıllardan beridir hizmet görmediğini belirten Balyen, "Son 11 yıldır siyasi olarak HÜDA PAR ilçe başkanlığını yapmaktayım. 11 yıldır halkla iç içeyim ve Silvan halkının ne hizmetler istediklerini çok iyi biliyorum. HÜDA PAR Silvan belediye başkan adayı gösterildiğimden bu yana merkez ve kırsal mahallelerinin tamamını gezmeye çalışıyoruz. Önemli bir kısmına gittik ve seçim gününe kadar ziyaretlerimizi bitireceğiz. Silvan'ın sorunlarını tespit edip belediye başkanı seçilirsem bütün sorunları çözmeye çalışacağım." dedi.

Silvan'ın en önemli sorunlarından bir tanesinin imar sorunu olduğunu dile getiren Balyen, "Silvan'da kiralar 12-15 bine kadar çıkmış ve satılık evler de 3 milyonu bulmuş. Halk ne ev alabiliyor ne de kiralayabiliyor. Vatandaşlar yaşanılmayacak evlerde yaşamak zorunda kalmış. Silvan'da altyapı sorunu var. Son 50 yıldır altyapı sorunu konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Özellikle merkez 3-4 mahallemizde kanalizasyon suları mahallenin içinde akmaktadır. İnşallah biz geldiğimizde öncelikle bu sorunu halledeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Üniversite öğrencileri için yurt inşa edeceğiz"

Silvan'da hayvan kesimhanesinin de olmadığını belirten Balyen; kesimhane, aşevi, öğrenci yurdu gibi projelerini sıralayarak şu ifadelere yer verdi:

"İlçede kesimhane olmadığı için hayvanlar ya kasaplar çarşısının ortasında ya da Bismil'de veya değişik yerlerde kesilip dükkanlara dağıtıyorlar. HÜDA Par belediyeciliğinde modern bir kesimhane yapacağız. Kasaplar çarşısı da gerçekten de Silvan'ın bir ayıbıdır. Bizim belediyeciliğimizde kasaplar çarşısını da yıkıp güzel bir kasaplar çarşısını inşa edeceğiz. Silvan'da çok sayıda fakir ve kimsesiz yaşlılarımız vardır. İlçede bir aş evi inşa edip fakirlerimize, kimsesizlere ve yaşlılarımıza sıcak yemek götüreceğiz. Silvan'da üniversite var ve burada yaklaşık 200 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin çoğu Diyarbakır'a gidiş-geliş yapıyor. Belediye Başkanı seçilirsek inşallah modern bir yurt inşa edip bu öğrencilerimizin ilçede kalmalarına imkân sağlayacağız."

Balyen, "İlçenin kireçli su sorunu için inşallah arıtma sistemini kurup halkımızın temiz su kullanmasını sağlayacağız. Diyarbakır Caddesinde üst geçit olmadığından onlarca trafik kazasına sebebiyet vermiş. Biz gelirsek cadde boyunca 3-4 üst geçit kurarak kazalara engel olacağız. Silvan, normalde 2 bin 200 metre uzunluğunda surla çevrilidir. Bu kadim ilçemizde şu an sur diye bir şey kalmamış, hepsi yıkılmış. İnşallah bu konuda da Turizm Bakanlığı ile irtibata geçerek surların yeniden inşası gerekli girişimleri yapacağız. Uyuşturucu ile mücadele alanında çok önemli çalışmalarımız olacak. Silvan'ın gençlerinin bir kısmı uyuşturucu bağımlısı olmuş ve bu bağımlılık yaşı 10 yaşına kadar inmiş. Bununla ilgili ıslah evi inşa edeceğiz ve gençlerimiz ile çocuklarımızı burada ıslah ederek topluma kazandıracağız." şeklinde konuştu.

"İlçemizde kuracağımız iplik veya mısır fabrikasıyla gençlerimize istihdam imkânı oluşturacağız"

Bakımsız bırakılan Silvan sanayi sitesi ile yıllardır tamamlanması beklenilen Silvan Barajı Projesi için yapmayı hedefledikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Balyen, "Silvan Sanayi Sitesi çevresi duvarsız ve kamerasızdır. İnşallah bu sanayi sitemizi de en güzel şekilde imar ederek çevresine duvar inşa edecek, görevli bulunduracak, su birikintilerinin tahliyesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Silvan Barajı projesinin 2012-2024 yılları arasında bitmesi gerekirken halen tamamlanmamış. İnşallah bu proje tamamlandığında Silvan bir tarım bölgesi haline gelecek. Onun için ilçemize bir iplik veya mısır fabrikası kurarak hem gençlerimizin istihdamını sağlayacak hem de batı illerine gitmelerine engel olacağız." diye belirtti.

Maddi imkansızlıklardan ötürü evlenemeyen gençlere yönelik de projelerinin olduğunu kaydeden Balyen, Silvan'da maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen gençlerimiz var. Bu gençlerimizi tespit edip kimilerine nakdi kimilerine beyaz eşya yardımında bulunacağız." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.