Silvan Tokluca (Çırık) Köyü Camii İbadete Açıldı

Silvan Tokluca (Çırık) Köyü Camii İbadete Açıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Tokluca (Çırık) köyünde yapımı tamamlanan cami, 16 il müftsünün katıldığı törenle ibadete açıldı.

DİYARBAKIR - Silvan'a 20 km uzaklıkta olan ve zamanın büyük İslam âlimlerine yetişmesine ev sahipliği yapan Tokluca (Çırık) köyünde yapımı tamamlanan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

 

16 il müftüsünün yanı sıra bölge âlimlerinin, çevre köy ve ilçe imamlarının ve halkın yoğun katılım gösterdiği açılış programı; Hazro ilçe müftüsü hafız Fatih Çatmakaş hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayıp, Diyarbakır il müftüsü Nimetullah Erdoğmuş'un konuşmasıyla devam etti.

 

Hz Ali'nin 'Başkasına faydası olmayanları ölülerde sayın' sözünü hatırlatan müftü Erdoğmuş, "Biz şuanda başkalarına faydası olanların emeklerini görebiliyoruz. Elhamdülillah biz başkasına faydası olmayan insanlardan değiliz. Rabbim bizleri dünyadaki ve ahiretteki rahmetinden mahrum bırakmasın, cenabı Allah bu camide emeği geçen tüm Müslümanlardan razı olsun" dedi.

 

Caminin yapımında ve tamamlanana kadar emeği geçenlerden şeyh Muhammed Keskinkılıç da, "Yaptığı kısa konuşmada, bizim asıl amacımız bu köy geçmişte nasıl ilim irfan yuvası ve şu anki alimlerin buradan yetişme yeri ise bundan sonra da burayı bir medreseye ilim irfan yuvasına çevireceğiz inşallah" dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, günümüzdeki bir çok alimin yetişmesine ev sahipli yapan Tokluca (Çırık) köyünde, bir süre medrese eğitimi  almıştı. (Yusuf Batı - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.