Silvan'da belediye eski çalışanı ölü bulundu

Silvan'da belediye eski çalışanı ölü bulundu

Diyarbakır'da daha önce PKK tarafından kaçırıldığı öğrenilen belediye işçisi, evine 20 kilometre uzaklıkta ölü halde bulundu.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK tarafından daha önce kaçırıldığı belirtilen belediye eski çalışanı ölü olarak bulundu.

Edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Silvan Belediyesinde bir süre işçi olarak çalışan Mahmut Taşkıran (35), dün saat 20.00 sıralarında ikamet ettiği Mutluca (Beybuş) köyünde bulunan evinden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kaçırıldı.

Kaçılmasının ardından kısa süre geçtikten sonra bugün Taşkıran’ın cesedi ikamet ettiği köyün 20 kilometre uzaklığında olan Bayrambaşı (Sêdeqnê) köyünde bulundu.

Taşkıran'ın, köylüler tarafından bulunmasından sonra köye gelen asker, cesedin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Silvan Belediyesine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapıldıktan sonra işe alınan Taşkıran’ın bir süre sonra PKK tarafından kaçırıldığı, 45 gün PKK tarafından rehin tutulmasının ardından ailesinin yüklü miktarda fidye vermesi karşılığında serbest bırakıldığı ve o günden sonra belediyedeki işinden de ayrıldığı öğrenildi.

Taşkıran’ın evine gitmeden önce amcasının yanına giderek, takip edildiğini söylediği de iddia edildi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.