Silvan'da "İslam'da Kadın Kimliği" konulu konferans

Silvan'da "İslam'da Kadın Kimliği" konulu konferans

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından, Silvan Kaymakamlık Kültür Merkezinde “İslam’da Kadın Kimliği” konulu bir program düzenlendi.

Silvan İlçe Müftülüğü tarafından, Silvan Kaymakamlık Kültür Merkezinde “İslam’da Kadın Kimliği” konulu bir program düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, İslam’da Kadın kimliğini oluşturan konusal çerçeve hakkında geniş kapsamlı bir konuşma yaptı.

Konuşmasında İslam açısından kadın kimliğini  birkaç başlık altında anlatan Özdemir, şunları söyledi:

“İslam açısından Kadın; erkeklerle birlikte Allah’a karşı sorumluluk sahibi, onun muhatabı muhterem bir kuldur. Erkek gibi kendi şartları içinde ibadetlerini ifade eden erdemli bir varlıktır. Kadın tıpkı erkek gibi iffet ve hayâsıyla Hz. Hatice annemiz gibi, ekonomik etkinliklerin içinde aktif bir iktisatçı, Hz. Ayşe annemiz gibi de insanlara dini ve hayatı öğreten bir  ilim insanıdır. Kadın, yalnızca Allah’a ibadet edilmesi emri ve ilkesinden sonra hakkına tam anlamıyla itina gösterilmesi, kusursuz saygı duyulması gereken bir annedir. Kadın, korunması, bakılması ve eğitilmesi gereken, bunun sonucunda kişiye cenneti kazandıran kız çocuğu ve bir kız kardeştir. Kadın, Allah adına söz verilerek erkeğin yanına gelen ilahi bir emanettir. Emanet, üzerine maddi hiçbir kusur bırakılmadan korunup, zamanı geldiğinde sahibine geri verilecekse, kadın da kocaya Allah’ın bir emaneti olarak bırakılan, hiçbir kusurun oluşmasına mahal verilmeden bu hayat yolculuğunun sonunda emanet sahibi olan Allah’a tevdi edilmelidir. Kadın, hanesinin sahibi, onu evirip çeviren, evin bütün iç eğitiminden sorumlu, yarının çocuklarını yetiştirme sorumluluğuna sahip evin idarecisidir. Kadın, tıpkı erkek gibi iffet sahibi bir varlık, ilahi sınırlar içinde iffet kurallarına uyan, bu noktada Allah’a karşı sorumlu bir varlıktır.” dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.