Silvan'da kanalizasyon suları halkı bezdirdi video

Silvan'da kanalizasyon suları halkı bezdirdi video

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde özel bir okula ait kanalizasyondan dışarı akan sular, halkı bezdirirken tüm girişimlere rağmen sorunun çözümü için hiçbir şey yapılmadığı iddia edildi.

DİYARBAKIR - Silvan'ın Yenişehir Mahallesi Diyarbakır Caddesinde bulunan özel bir koleje ait kanalizasyon sularının yaklaşık dört yıldan beri dışarı aktığını iddia eden mahalle sakinleri, bezmiş durumda.

 

Mahalle sakinlerinden Vecedin Seyitnur, okul idaresi ile görüşmelerine rağmen sorunun çözülmediğini ifade ederek, "Kaymakamlığa başvurduk. Kaymakam benim yanımda belediyeyi aradı. Buna rağmen belediye gelip bu sorunu çözmedi. Okul yetkilileri ise, belediyeye 70 bin lira ödediklerini ve belediyenin gelip sadece boruları döşediklerini belirttiler" dedi.

 

Okulun atık sularının borulardan dışarı atığını belirten Seyitnur, "Yaz mevsiminde kokudan geçilmiyor, sivrisinekler çoğalıyor ve çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Üstelik yolumuz da bozuk, çünkü belediye boru döşerken çıkan hafriyatı kapımızın önüne döktü. Bu sorurun bir an önce halledilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Yusuf Batı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.