Silvan'da PKK/BDP'liler, HÜDA PAR'a iki kez saldırdı

Silvan'da PKK/BDP'liler, HÜDA PAR'a iki kez saldırdı

Bugün BDP Diyarbakır heyetinin Silvan'a gelmesinden sonra dindar kesime ve vatandaşların işyerlerine saldıran PKK/BDP'liler HÜDA PAR ilçe binasına iki kez taşlı saldırıda bulundu.

DİYARBAKIR-  Bugün Diyarbakır’dan Silvan’a  gelen BDP  heyetinin ilçeden ayrılmasının  hemen ardından, saat 15.00  sularında, PKK/BDP’li  olduğu bilinen  200  kişilik  bir  gurup,  HÜDA PAR  ilçe binasına  taşlarla saldırdı. çete akşam saat 20.30 sularında yine saldırıyı gerçekleştirdi.

Grupta yer alanlardan oluşan PKK/BDP’li  20-30  kişiden oluşan ikinci bir  grup saat 20.30 sularında da yine  HÜDA PAR  ilçe binasına  aynı şekilde  taşlarla saldırdı .

Partiye ikinci  kez yapılan akşam saldırısı  esnasında, kendini  ANF  haber ajansında  çalışan  basın mensubu olarak tanıtan  bir  kişinin,  provokatörlük yaparak  zafer işareti  ile  HÜDA PAR gönüllülerini kışkırtmaya ve  provoke  etmeye çalıştığı  gözden kaçmadı.

Parti  üye ve gönüllülerinin sağduyusu sonucu provakatör  şahıs,  umduğunu bulamayınca uzaklaştı.

Saldırılar  sonucunda  HÜDA PAR  ilçe binasında maddi hasar  oluştu

Bu  arada  her iki saldırı sırasında  da güvenlik birimlerinin  ortalıkta  görünmemeleri,  saldırılardan  sonra  gelip göstermelik  incelemelerde   bulunmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Saldırgan  grubun  ayrıca, Silvan’da bulunan  bir öğrenci yurdu  ile dershaneye  de  saldırdıkları  bildirildi.  (Yusuf Batı-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.