Silvan'da sivillerin ölümüne neden olan PKK'liler yakalandı

Silvan'da sivillerin ölümüne neden olan PKK'liler yakalandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 9 Kasım günü bir sivilin ölümüne neden olan PKK saldırısının failleri olduğu belirtilen 2 kişi yakalandı.

Silvan'da 9 Kasım günü polis aracına yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahvehanede oturan siviller kurşunların hedefi olmuş, bunlardan 2'si yaralanmış biri de hayatı kaybetmişti.

Düzenlen operasyonlar sonucunda söz konusu saldırıyı gerçekleştiren PKK'lilerden 2'sinin yakalandığı bildirildi. PKK'liler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı bölgedeki güvenlik kameralarına da yansımıştı.

Söz konusu kayıtlarda 9 Kasım günü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerine giden zırhlı araçların geçişi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş edildiği görülüyor.

Görüntülerde Mescit Mahallesi'ndeki bir evi mevzi olarak kullandığı belirlenen PKK'liler, evin duvarlarına açtıkları mazgallardan uzun namlulu silahlarla Diyarbakır Caddesinden geçen polis araçlarına ateş açıyor.

Açılan bu ateş sonucu, bir kahvehanenin önünde oturan S.K, A.K. ve Mehmet Gündüz yaralanmış ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mehmet Gündüz, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Yapılan geniş çaplı soruşturma sonrası saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen S.G, N.Ç. ve C.Ö. tespit edilmiş, bunlardan S.G, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde yaşanan bir çatışmada öldürülmüştü.

Son olarak C.Ö. ve N.Ç'nin ise düzenlenen bir operasyonla sağ olarak yakalandı. N.Ç'nin evinde yapılan aramada bulunan silahın incelenmesi sonucu, söz konusu saldırıda kullanıldığı tespit edildi.

N.Ç. ve C.Ö. sorguların ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.