Silvan'ı Kutlu Doğum Heyecanı Sardı

Silvan'ı Kutlu Doğum Heyecanı Sardı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde peygamberimizin nurlu doğumu nedeniyle 8 Nisan'da düzenlenecek etkinlik için hazırlıklar tamamlanırken, ilçeyi Kutlu Doğum heyecanı sardı.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ''Hêbibê Xwêda Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed'' adıyla 8 Nisan'da Silvan Azizoğlu Meydanında düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğine kısa bir zaman kala ilçede kutlu doğum heyecanı had safhaya ulaştı.
 

Program için hazırlıklarını tamamlayan Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye dernekler, üye ve gönüllüleriyle adeta seferberlik ilan ederek, köy köy, mahalle mahalle dolaşarak, dağıttıkları el ilanı ve kutlu doğum CD'leri ile tüm Silvanlıları etkinliğe davet ediyor.


Hazırlıklar hakkında bilgi veren Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği Başkan yardımcısı Kerem Terim, çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, ilçe genelinde on bin el ilanı, onbin kutlu doğum için hazırlanan CD'lerden dağıttıklarını, ayrıca sokak, caddelere 300 büyük broşür astıklarını söyledi.
 

Çalışmalar sürerken halktan da çok olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Terim, ''Gayemiz Allah Rızası olduğu için halk çok memnun bu da bizi memnun ediyor.' İfadelerini kullandı.
 

Önceki yıllarda da benzer etkinlikler düzenlediklerini ve etkinliklerine büyük katılım olduğunu dile getiren Terim, ''2011yılında düzenlediğimiz kutlu doğum etkinliğine on binlerce kişi katıldı bu sene daha fazla olmasını ve daha coşkulu geçmesini bekliyoruz'' dedi. (M.Emin Artagus - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.