Silvan'lı gençler Susa Camisinde itikafa girdi

Silvan'lı gençler Susa Camisinde itikafa girdi

Silvanlı gençlerden bir grup, 26 Haziran 1992'de ilçeye bağlı Susa köyünde, 10 Müslüman'ın PKK'liler tarafından şehit edildiği Susa Camisinde itikafa girdi.

 

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikaf sünneti, Silvanlı Gençler tarafından anlamlı bir şekilde ihya ediliyor. Silvanlı gençlerden bir grup, 26 Haziran 1992'de, ilçeye bağlı Susa köyünde 10 Müslüman'ın PKK'liler tarafından şehit edildiği Susa caminde itikafa girdi.

Susa şehitlerinin katledilişinin yıl dönümü olan 26 Haziran gecesinde  Susa camisinde itikaf sünnetini idrak ettiklerini belirten Silvanlı gençlerden Ayetullah İlayiz, "Bu camide şehit edilen 10 Müslümanı unutturmamak ve hatırlamak  için Peygamber Efendimizin sünneti olan itikafı burada idrak ettik. Susa Camiinde şehit edilen bu abilerimizin yolları Kur'an ve Resulullah'ın yoluydu.  Bizde onların yolunu sürdüreceğiz.'' dedi.

Silvanlı gençler, Susa Camisinde Kur'an-ı Kerim okuyarak, namaz kılıp dua ederek ve Peygamber Efendimizin (sav) hayatının okuyup, dini konularda bilgi alışverişi ile meşgul olarak itikaf sünnetini ihya ediyorlar.  (İdris Kılıçaslan İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler