Sınava kadar hayatımda televizyon ve internet yoktu

Sınava kadar hayatımda televizyon ve internet yoktu

Elazığ'ın Palu ilçesinde TEOG ikinci dönem sınavında bütün soruları doğru cevaplayan öğrenci, sınava kadar hayatına televizyon ve interneti koymadığını söyledi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde Atatürk Ortaokulundan Sıla Öztürk, Beyhan Ortaokulundan Hamza Bulut ile Gökdere İzmir Ortaokulundan Şeval Çelik, TEOG ikinci dönem sınavında bütün soruları doğru cevapladı.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından notlarını kontrol eden öğrenciler, Türkiye birinciliğini elde etmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Atatürk Ortaokulunda eğitim gören Öztürk, bir milyon 174 bin öğrencinin ter döktüğü sınavda 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek, büyük başarıya imza attı.

Türkiye birinciliğini elde eden Öztürk, duygularını anlatarak, başarısının sırının çok kitap okumak olduğunu söyledi.

Öztürk, "TEOG sınavına ilk olarak okulumuzda çalışmaya başladım. Okulda öğretmenlerimin anlattığı dersleri güzel bir şekilde dinleyip, hazırladıkları kurslara katıldım. Okulda ne işlemişsek evde çok iyi bir şekilde çalıştım. Testlerimi çözüp, yoğun bir şekilde TEOG-2 sınavına kadar çalıştım. Sınava kadar hayatımda televizyon ve internet hiç yoktu. Sınava girdiğimde dünyanın sonu olmadığını düşünerek, hiç heyecan yapmadım. Sınava girip elimden geleni yaptıktan sonra gerisini Allah'a bırakıp, duamı ettim. Sınavda hepsinden ful çekerek sınavımı bitirdim. Sınav sonuçlarımı ilk gördüğümde çok mutlu oldum. Ben kendime 120 soruda 120'yi hedef koymuştum. Hedefime ulaştığım için çok mutlu oldum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler