Sincik Karaman Mahallesi karantinaya alındı

Sincik Karaman Mahallesi karantinaya alındı

Adıyaman'ın Sincik ilçesi Karaman Mahallesi'nde Coronavirus vaka sayılarının artması nedeniyle Sincik Kaymakamlığı tarafından karantina uygulaması yapılmasına karar verildi.

16 Nisan 2020'de saat 08.00 itibariyle başlayacak olan karantina uygulaması 14 gün sürecek.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, karantina uygulaması sırasında alınacak tedbirlere uyulması ve yapılacak olan çalışmalar hakkında şu ifadelere yer verildi:

İlçemizde faaliyet gösteren iş yerleri çalışmalarına devam edecektir. İlçemiz dışında çalışan veya karantina tedbiri uygulanan Mahallenin dışında ikamet edip de ilçe merkezinde sürekli bir iş yerinde çalışan vatandaşlarımızın, iş yerlerine geliş ve gidişleri Kaymakamlığımızın verdiği izin ile gerçekleşecektir. Bu konuda izin belgeleri Emniyet ve Jandarma tarafından dağıtılacaktır. Çalıştığı işletmenin personel kartına sahip olanların da kartlarını geçiş noktalarında ibrazı, işe gidiş-gelişlerinde yeterli olmakla birlikte, bu kapsamda olan çalışanların ilgili Jandarma ve Emniyete bilgilendirme amaçlı isimlerini bildirmelidir.

"Kamu görevlileri işe gitmek için izne tabi değildir"

Kamu hizmeti yapan vatandaşların karantinadan muaf olduğunu belirtilen açıklamada, "Mahalle halkımızın ve karantinaya tabi mahalleler ile bağlantılı olan köy halkımızın, ilçe merkezinden temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere (bakkal, market alışverişi, eczane vb.) her haneden bir kişi olacak şekilde, hiçbir şikayeti olmayan vatandaşlarımızdan, gerekli kişisel tedbirleri alıp sosyal mesafeyi korumak kaydıyla Emniyet veya Jandarmadan 155 ve 156'yı arayarak alacağı izin dahilinde alışverişine çıkabilecektir. Mutlak şartla evlerinde izolasyon uygulanan vatandaşlarımızın ihtiyaçları 155, 156 nolu telefonlar aranarak bildirim yapılması durumunda ilçede görevlendirilen Vefa Sosyal Destek Grubu personelince derhal karşılanacaktır. İlçe esnafımızın, ilçe dışından ürün tedariklerinde, ilçeye gelecek nakliye araçlarının bilgilerini, bir gün öncesinden İlçe Emniyet Amirliğine bildirmesi gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.

"Karantina sürecinde yaşanacak sorunlarda ALO 155 ve 156 aranacak"

Açıklamanın devamında, "Karantina bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın aile hekimliği hizmetlerinden yararlanmaları, hastaneye gitmeleri için öncelikle muhtar ile telefonla iletişime geçmeleri şeklinde olacaktır. Muhtarlar aile hekimliğine veya hastanelere ulaşımı sağlayacaktır. Karantina süreci boyunca vatandaşlarımızın evde kalmaları ve sosyal izolasyon kurallarına uymaları önem arz etmektedir. Bu kapsamda vatandaşlarımız, herhangi bir sorun ve isteklerinde muhtarlarımızla veya Kaymakamlığımızla iletişim kurulabileceği gibi, 155 ve 156 üzerinden de bize ulaşabilirler. İlgili kararlar aleyhinde oluşan fiillerin sorumluları hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari işlem yapılacaktır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler