Siri hatası Apple'ın canını yakacak!

Siri hatası Apple'ın canını yakacak!

Apple'ın Siri hakkında verdiği bu karar, aslında Apple'a zarar mı veriyor?

Apple'ın iyi yaptığı işlerden biri de tüketicilerin ne isteyebileceğini tahmin ederek yeni ürünlerinde buna yer vermesi. iPhone 4S ile beraber gelen ses tanıma sistemi Siri de bu özelliklerden biri. Ancak Siri, sadece iPhone 4S ve yeni iPad ile sunuluyor ve bu aslında Siri'nin önünü kesiyor.

Örneğin bir iPad 2 sahibiyseniz, Siri'yi kullanabilmek için fiyatı 1.000 TL'nin üzerinde olan iPad 3'e yatırım yapmanız gerekiyor. Ancak iki tablet arasındaki fark tartışılabilir. Bununla birlikte Android'de Siri'dekine benzer bir tecrübe elde etmeniz mümkün. Android 4.1 "Jelly Bean" ile gelen Google Now, Siri'ye yakın bir işlevsellik sunuyor. Henüz ülkemize gelmemiş olsa da, 7 inç'lik Nexus 7'nin fiyatı ise oldukça uygun görünüyor. Tablet ile internette dolaşmak, sosyal ağlara bağlanmak gibi günlük aktivitelerin yanında sesli olarak örneğin hava durumunu öğrenebiliyorsunuz.

Siri'nin iPad için bir ek yazılım olarak sunulması, bizce çok yerinde bir karar olurdu. Ancak Apple, Siri'yi kısıtlayarak Android'e tablet ve telefon piyasasında önemli bir şans tanıyor.

chip

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.