Şırnak Cizre'de çocuklar namaz etkinliğinde buluştu

Şırnak Cizre'de çocuklar namaz etkinliğinde buluştu

Kur’an Nesli Platformu tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesinde "Hayat Namazla Güzel" etkinliği gerçekleştirildi.

Kur’an Nesli Platformunun namazın önemine dikkat çekmek ve toplumda namaz bilincini oluşturmak amacıyla 7-10 yaş arası çocuklara yönelik birçok ilde düzenlendiği "Hayat Namazla Güzel” etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 15 günlük namaz eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında namaz kılmayı öğrenen 150 çocuk, Huzur Camii'nden başlayarak Meydan Camii'ne kadar yürüyüş düzenleyerek ellerinde "Hayat Namazla Güzeldir" afişleri taşıdı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürüyüş güzergâhı trafiğe kapatılırken, esnaf ve vatandaşlar çocukların yürüyüşünü ilgiyle izledi.

Meydan Camii'ne gelen öğrenciler burada cemaatle namaz kıldı. Namazın ardından eğitimini başarıyla tamamlayan kızlara eşarp ve seccade, erkeklere da takke ve seccade hediye edildi.

"Namazı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Etkinliğin ardından duygularını İLKHA mikrofonuna anlatan çocuklar, namazın öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kur’an Nesli Platformunun etkinliğini beğendiklerini belirten çocuklar, platform yetkililerine teşekkür etti.

Etkinlik sayesinde namaz kılmayı öğrenen öğrencilerden Hüsna Gözüngül, 15 günlük süre içerisinde Peygamber Efendimizin hayatını ve namaz kılmayı öğrendiklerini söyledi.

Gözüngül, “15 günlük süre içerisinde güzel ahlakı, Peygamber Efendimizin hayatını, namazı ve benzeri şeyleri öğrendik. Çok faydalı oldu. Yani kampın bize çok faydası oldu. Kampı düzenleyenlere de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Hocalarımıza ve bize yardım eden herkese tekrardan teşekkür ediyorum." dedi

Etkinlik sayesinde namaz kılmayı, namazda okunacak sureleri ve ilahiler ezberlediklerini vurgulayan Merve Topal, İsmail Karaalp, Ferit Özalp ve Yusuf Kılınç, etkinlik sayesinde çok eğlendiklerini ve hediye aldıklarını anlatarak, bu tür etkinliklerin her yıl yapılmasını istediklerini söylediler.

Refika Bozkurt ise önceden namaz kılmayı bilmediğini dile getirerek, 15 gün içerisinde aldığı eğitimle hem namaz kılabildiğini hem de namazın adabını öğrendiğini ifade etti.

"Namazla inşa edilen gençlik geleceği inşa eder"

Kur’an Nesli Platformu Cizre temsilcilerinden Serdar Elçin, 2 hafta boyunca hummalı bir çalışma ile 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuklara namazı öğrettiklerini belirterek, namazla inşa edilen gençliğin geleceği inşa edeceğini vurguladı.

Elçin, “Kur’an Nesli Platformu Cizre temsilciliği olarak 'Hayat Namazla Güzel' temalı etkinliğimizin finaline çok şükür gelmiş bulunmaktayız. ‘Çocuklar 7 yaşına geldiği zaman onlara namazı emredin.’ hadisini şerifine istinaden alt yaşı 7, üst yaşı 10 olmak üzere erkek ve kız çocuklarımızı 2 haftalık bir eğitim sürecinden geçirdik. Bu 2 haftalık eğitim sürecinde çocuklarımıza ibadeti, neden ibadet etmemiz gerektiğini, ibadet etmenin faydalarını, namazı, namazla ilgili konuları, abdesti ve namazda okunacak sureleri öğrettik. Çok şükür geçen sene de yaptığımız gibi etkinliğimiz çok verimli ve başarılı geçti. Biz inanıyoruz ki namazla inşa edilen bir nesil geleceği daha iyi bir şekilde inşa eder.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler