Şırnak Silopi'de ağır tonajlı araçlar mahalleliyi tedirgin ediyor

Şırnak Silopi'de ağır tonajlı araçlar mahalleliyi tedirgin ediyor

Habur Sınır Kapısına yük taşıyan aralarında akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu ağır tonajlı araçların mesafeyi kısaltmak ve araç kuyruğuna girmemek amacıyla mahalleden geçmesi tepkiye neden oldu.

Aralarında akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu ağır tonajlı araçların tarihi uluslararası İpekyolu ile çevre yolu arasında kalan Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Cumhuriyet (Kizir) Mahallesinden geçmesi tepkiye neden oldu.

Mesafeyi kısaltmak ve araç kuyruğuna girmemek amacıyla ağır tonajlı araçların; mahallelinin, özellikle çocukların yoğun olarak kullandığı yoldan sık geçmesi aileleri tedirgin ediyor. Bazı araçların tehlikeli madde taşıdığını, yaşanacak bir can kaybının telafisinin mümkün olmayacağını belirten aileler, duruma bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

Habur Sınır Kapısı'na yük taşıyan bazı kamyon, TIR ve akaryakıt tankerleri çevre yolunda oluşan kuyruğa girmemek ve mesafeyi kısaltmak amacıyla Cumhuriyet (Kizir) Mahallesi 1174 nolu sokağı kullanarak İpekyolu'na geçiş yapıyor. Yük taşıyan büyük araçların sokağı kullanmasına ise mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Okula giden tek yol olan ve mahallelinin de sık kullandığı sokakta mahalleli, kimi araçların geri manevra sonucu bahçe duvarlarına zarar verdiğini, kimi araçların ise sürat yaptığını iddia etti.

Söz konusu sokakta çocukların sık sık top oynadığını aktaran mahalleli, bir can kaybının yaşanmasından dolayı tedirgin olduklarını söylediler.

Büyük araçların sıkılıkta ve süratle geçtiğini vurgulayan 4 çocuk babası Resul Zeyrek, "Çocuklarımız öldükten sonra mı önlem alınacak." diyerek sitemde bulundu.

"Çocuklarımız ölmeden gelsinler önlem alsınlar"

Zeyrek, "Aylardır bu yoldan dolayı sıkıntı çekiyoruz. Burası okula giden tek yoldur. Yarın öbür gün okul açılacak. Çocuklarımız gene bu yolu kullanmak zorundalar. Aylardır çocuklardan dolayı biz işe gidemez olduk. Her gün komşularımızla nöbetleşerek evde kalıyoruz. Şoförlere 'burası yol değildir' diyoruz onlarda, 'kimse bize yasaktır dememiş siz bize karışamazsınız' diyorlar. Bizim de yapabileceğimiz pek bir şey kalmıyor. Dün neredeyse biz bir çocuğu tekerlerin arasından alıyorduk. Adam hızlıca gelip geçiyor. Bakın şu an bir araç geçiyor. Kapıma 10 santim uzaklıktadır. Ben bu şekilde nasıl çocuğumu okula gönderebilirim ki, ben gönderemem! Benim çocuğum öldükten sonra biri gelip bana ne diyebilir 'başın sağ olsun mu diyecek! Ben bunları kabul etmiyorum. Ben yalvarıyorum, çocuklarımız ölmeden gelsinler önlem alsınlar ki, biz de rahat edelim. İllaki yalvarıp ağlamak mı lazım." dedi.

3 çocuk babası Hazim Zeyrek ise dar sokakta geri manevra yapan TIR'ın bahçe duvarlarını yıktığını belirterek, mahallenin tek okul güzergâhı olan yolun büyük araçlara kapatılmasın çağrısında bulundu.

"Yükü tehlikeli olan araçlar buradan geçiyor"

Zeyrek, "Burası Cumhuriyet Mahallesi İpekyolu ile çevreyolunu bağlayan dar bir sokak, araçlar gidip gelince sıkışıyor. O yüzden buradan tehlikeli madde yükü olan araçların geçmesi oldukça tehlikelidir. Geçen gün araçlardan biri geri-geri gelip duvarıma çarptı. Ya duvarın diğer tarafta çocuk olsaydı, ya da başka biriler olsaydı. Mahalle halkı olarak çok zor durumdayız. Burası okul yoludur. Yükü tehlikeli olan araçlar buradan geçiyor. Allah korusun birine bir kıvılcım vursa burada 500 hane yaşıyor. Komple hepimiz ölürüz. O yüzden büyük araçlar ve yükü tehlikeli madde olan araçlara yolun kapatılmasını istiyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.