Şırnak'ta PKK/FETÖ/DKP operasyonu: 15 gözaltı

Şırnak'ta PKK/FETÖ/DKP operasyonu: 15 gözaltı

Şırnak'ta PKK, FETÖ ve DKP (Devrimci Komünarlar Partisi)'ye yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişiden 8'i serbest bırakılırken bir kişi tutuklandı, diğerlerinin ise işlemleri devam ediyor.

Konuyla ilgili Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, 6-12 Temmuz'da Şırnak ve ilçelerinde FETÖ ve PKK'ye yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nce 6-12 Temmuz 2020 tarihleri arasında Şırnak il merkezi ve ilçelerinde PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar neticesinde; toplam 9 şüpheli gözaltına alınmış; 6 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, bir şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda; toplam 5 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alınmış, 4 bölücü terör örgütü mensubu ilgili il ve birimine teslim edilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubunun gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca yapılan çalışmalarda; bir DKP/BÖG (Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri) silahlı terör örgütü mensubu gözaltına alınmış, ilgili il ve birimine teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.