Şırnak Valiliği: 2 ölü, 3 yaralı

Şırnak Valiliği: 2 ölü, 3 yaralı

Şırnak Valiliği, Cizre'de PKK'lilerin uzun namlulu silahlarla bir mahalleye saldırı düzenlemesi sonucu çıkan olaylarda 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Cizre Nur Mahallesi'nde PKK'lilerin uzun namlulu silahlarla dindar ailelerin evlerine düzenlediği ve gece boyu devam eden saldırıyla ilgili açıklama yapan Şırnak Valiliği, 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Açıklamada, çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz’in yaşamını yitirdiği, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga’nın ise yaralandığı kaydedildi.

Bölgede zırhlı araçlar ve helikopterler vasıtasıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

PKK’liler, mahallede kazdıkları hendeklerde polisin mahalleye geçişini engellemeye çalışırken, mahallede gerginliğin sürüyor.

Dağdan indiği belirtilen bir grup PKK'li, saat 03.00 sıralarına Nur Mahallesinde trafoları devre dışı bırakıp elektrikleri kestikten sonra uzun namlulu silahlarla dindar olarak bilinen kişilerin evlerini taramaya başladı. Saldırılarda HÜDA PAR Cizre ilçe teşkilatı yöneticilerinden Aziz Deniz’in babası 65 yaşındaki Abdullah Deniz'in katledilmiş, içinde kadın ve çocukların bulunduğu 2 ev ateşe verilmişti.

8 saat süren saldırılar boyunca defalarca aranmasına rağmen polis mahalleye gelerek olaya müdahalede bulunmamıştı.  (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.