Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’dan Kurban Bayramı mesajı

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’dan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj paylaşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, bayramların teslimiyetin, fedakârlığın, yardımlaşma ve dayanışmanın nişanesi olduğunu belirtti.

Vali Pehlivan, “Birlik beraberliğimizi, manevi hislerimizi pekiştirerek yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla kardeşlik hukukunu, akrabalık, komşuluk bağlarını kuvvetlendiren, yoksulu gözetme, yetimi sevindirme gibi güzel hasletler ile hayatımıza çok kıymetli manalar katacak olan bir Kurban Bayramı'na daha hep birlikte ulaşmanın huzurunu ve sevincini yaşamaktayız.

Kendimize, ailemize ve topluma karşı sorumluluklarımızı bizlere bir kere daha hatırlatan Kurban Bayramı, hayatın gerçek anlamının yaşadığımız her anın kıymetini bilmekte ve sahip olunan maddi imkânları sevgi ve merhametle paylaşarak manevi duyguları çoğaltmakta saklı olduğunu hatırlatır bizlere.

Teslimiyetin, fedakârlığın, yardımlaşma ve dayanışmanın nişanesi olan Kurban Bayramı, sevgi ve hürmeti çoğaltmak, küslükleri, kırgınlıkları bertaraf etmek için de bir fırsattır. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, kardeşlik bağlarımız güçlendikçe ülkemiz, devleti ve milletiyle tek yürek tek bilek olmaya devam edecek, vatanımıza yönelik bozguncu, yıkıcı emelleri olanların planları dün olduğu gibi bugün ve yarın da boşa çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Sevincimiz üzüntüye dönüşmemesi için tedbir ve kurallara uyalım”

Alınan tedbirlere uyulması gerektiğini söyleyen Pehlivan, “Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmemiz için gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bayram günlerinde trafiğin her zamankinden daha yoğun olacağı gerçeğinden hareketle sevincimizin üzüntüye dönüşmemesi için trafikte azami dikkatte seyredilmesi, emniyet kemerinin mutlaka takılması, hız yapılmaması, şeritlerin ihlal edilmemesi, direksiyonda cep telefonu ile konuşulmaması gibi bütün trafik kurallarına uyulması gerekmektedir. Bu tedbirler ışığında Bayram günlerinde Şehit ve Gazi ailelerimizi, yaşlı büyüklerimizi, engelli, yardıma muhtaç, kimsesiz vatandaşlarımızı unutmayarak hayır dualarını almaya çalışacak, Coronavirus ile mücadelede büyük önem arz eden maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek olabildiğince kısa ziyaretlerle ve iletişim vasıtalarını kullanarak bayram sevincini yaşama ve yaşatma gayreti içinde olacağız.

Bu duygularla Şırnaklı değerli hemşerilerimizin, aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, huzur, hayır ve iyiliklere vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.