Şırnak Valisi operasyon bölgesinde

Şırnak Valisi operasyon bölgesinde

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi ilçesi Cudi Dağı Kösreli Bölgesi'nde yürütülen operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Aktaş, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ile 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı koordinesinde özel harekât, emniyet ve güvenlik korucularının da katıldığı operasyonu yerinde izledi.

Burada 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Vali Aktaş'a operasyon hakkında bilgi verdi.

Vali Aktaş, 5 gün önce güvenlik güçlerince başlatılan müşterek operasyonun devam ettiğini söyledi.

PKK'nin, Kösreli bölgesini, şehir ve kırsal yapılanması arasındaki geçiş ve hazırlık noktası ile malzeme geçişi planlaması olarak kullandığına işaret eden Aktaş, örgütün bombalı araç hazırlıkları yaptıklarına ilişkin ciddi duyumlar üzerine operasyonun geniş kapsamlı yürütüldüğünü kaydetti.

12 Eylül’de başlayan operasyonda 2 PKK'linin öldürüldüğünü belirten Aktaş, şöyle konuştu:

"Bu teröristlerden birinin bu bölgenin sözde sorumlularından olduğunu değerlendiriyoruz. Operasyon boyunca 16 adet el yapımı bomba düzeneği tespit edilip yerinde imha edildi. Bu bombaların bir kısmı uzaktan kumandalı, basma düzenekli ve sensörlü bombalar olarak tespit edildi. Bunun yanında teröristlerin barındığı mağara ve sığınakların yanında yaşam malzemeleri de imha edilmiştir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.