Şırnaklı kadınlar PKK’ye karşı yürüdü

Şırnaklı kadınlar PKK’ye karşı yürüdü

Şırnak’ta bir araya gelen yüzlerde kadın, PKK'ya karşı "Edi Bese" (Artık Yeter) yürüyüşü yaptı.

Yeni Mahalle Geylani Camisi önünde toplanan Şırnaklı kadınlar, Cizre Caddesi'nden “Kahrolsun PKK” sloganları atarak HDP İl Başkanlığı binası önüne kadar yürüdü.

PKK tarafından kaçırılan ve daha sonra teslim olan S.A, grup adına yaptığı açıklamada, PKK’nin 40 yılı aşkın süredir bölgede kan, gözyaşı, baskı ve zulüm politikasına "dur" demek, örgütün siyasi uzantısı HDP'nin üst yetkilileri tarafından kadına yapılan istismar olaylarına tepki göstermek ve safları sıklaştırmak için toplandıklarını söyledi.

PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye, "Sizler birilerinin ellerini yakmamak için kullandığı maşadan ibaretsiniz.” diye seslenen S.A, “Bu eylem, PKK ve siyasi uzantılarının zulmüne başkaldırıdır. Yıllardır sessiz bir çığlık vardı, o çığlık artık patlama noktasına geldi. Kadınlar artık seslerini duyurmak istiyor. Biz de onların yanındayız, o acıyı hissediyoruz ve mücadelelerine ortak olduğumuzu buradan haykırıyoruz. Kadınlarımızı Kandil'den kopararak özgürleştirmek lazım. Kadınlarımızı PKK'dan kopararak özgürleştirmek lazım. Kadınlarımızı HDP'den kopararak özgürleştirmek lazım.” dedi.

Kandırılarak dağa kaçırılanlara da seslenen S.A, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“"Artık annelerinizin yüreğindeki ateşi söndürmek için geri gelin, annelerinizin dinmeyen gözyaşlarına çare olun, hayat suyu olun. Kimsenin maşası olmayın. Diyarbakır annelerinin cesaretini kutluyoruz. Kalbimiz ve insanlığımız sonuna kadar Diyarbakır anneleriyle birliktedir. Her ortamda barış, kardeşlik, demokrasi, insan haklarından dem vuranlar, duyun ve bu sese kulak verin. Bu anaların sesi, tüm milletin sesidir. Bu teröre isyan, teröre lanetin sesidir. Susmak insanlığa ihanettir.”

Kadınların yürüyüşü, zılgıtlar eşliğinde sona erdi.

İLKHA


Şırnaklı kadınlar PKK’ye karşı yürüdü

Şırnaklı kadınlar PKK’ye karşı yürüdü

Şırnaklı kadınlar PKK’ye karşı yürüdü

Şırnaklı kadınlar PKK’ye karşı yürüdü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler