Şırnaklı kadınlardan evlat nöbetindeki anneler destek

Şırnaklı kadınlardan evlat nöbetindeki anneler destek

Şırnak'ta bir araya gelen kadınlar, evlatları PKK tarafından kaçırılan annelerin Diyarbakır'daki eylemine destek verdi.

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının önündeki evlat nöbeti 23'üncü gününde devam ediyor.

Kentte faaliyet yürüten 5 kadın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Şırnak Kadın Platformu'nca, eylemdeki annelere destek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Aile Destek Merkezi'nin bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında "Diyarbakır'a selam, direnişe devam, Şırnak Diyarbakırlı Annelerinin yanında" sloganları atıldı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Şerife Atak, annelerin yanında olmanın boyunlarının borcu olduğunu belirterek, "Yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır'daki annelerin yanlarında olmaya davet ediyoruz." dedi.

Eylemiyle evladına kavuşan Hacire annenin mücadelesinin gencecik fidanların ölümünün engellenmesine umut olduğuna dikkat çeken Atak, "Ülkemizin geleceğine, refahına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekûn mücadele içerisindeyiz. Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerin kanı, evlatlarımız için döktüğümüz gözyaşı hala kurumadı. Bu mücadelemize bir mihenk taşını da dağa kaçırılan evladını geri almak için teröre yeter diyen Hacire Annemiz ekledi. Gördük ki yanan bir anne yüreği tüm acılara, gözyaşına ve gencecik fidanların ölümüne son verebilir. Bu duruş ve cesaret, terör örgütünün ağına düşmüş her evlada ve annesine umut oldu. 3 Eylül'den bu yana tam 23 gündür Diyarbakır'da yeni annelerin katılımı ile büyüyen bu sessiz çığlık, dünya üzerindeki terörün tümüne 'Dur!' diye haykıran güçlü bir sese dönüştü. İnanıyoruz ki azimle seslerini yükselten kadınlar, terör örgütlerinin hain emelleri için Fırat'ın ve Dicle'nin kuzularının kurban edilmesine izin vermeyecektir." ifadelerini kullandı

Şırnaklı kadınlar olarak Diyarbakır'daki annelerin direnişine sonuna kadar destek verdiklerini aktaran Atak, "Duyduğumuz "yeter artık" feryadına destek vermek, safları sıklaştırmak, bir ve beraber olduğumuzu göstermek, evlatlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur. Diyarbakır'da toplanan annelerin günlerdir ve hatta yıllardır süren mücadelesinde, kadınlar olarak tek yürek ve tek dua olduk. Biz de bugün Şırnak'ta kadın sivil toplum temsilcileri olarak, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelerin yanında bedenen olamasak da onların 'ne pahasına olursa olsun!' diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ailelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyor ve evlat nöbetindeki annelerle birlikte 'teröre son' diyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.