Şırnak'ta aşılama oranı yüzde 70’e ulaştı

Şırnak'ta aşılama oranı yüzde 70’e ulaştı

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Uzman Doktor Onur Mahmutoğlu, İl Sağlık Müdürü Operatör Doktor İsmail Başıbüyük ile devam eden aşı seferberliğine ilişkin toplantı yaptı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, aşılama oranında yüzde 67,8'le turuncu kategoriden sarı kategoriye ulaşan Şırnak’ta mavi kategori için aşılama seferberliği başlatılmıştı.

Seferberlik kapsamında, kent genelinde oluşturulan 30 noktada aşılama çalışmaları devam ederken 200’ün üzerinde yaklaşık 400 sağlık çalışanından oluşan mobil ekipler kent merkezi, ilçe, belde, köy ve mezralara kadar ev-ev dolaşarak aşılama çalışmalarına devam ediyor.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Uzman Doktor Onur Mahmutoğlu, İl Sağlık Müdürü Operatör Doktor İsmail Başıbüyük, il ve ilçe devlet hastanelerinin başhekimleri ve birim yöneticileri ile devam eden aşı seferberliği kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kentte aşılama oranının yüzde 70'e ulaştığını ifade eden Vali Pehlivan, yüzde 75' ulaşıp mavi şehir olmak için Şırnaklıları ve özellikle gençleri aşı yaptırmaya davet etti.


Şırnak'ta aşılama oranı yüzde 70’e ulaştı

Şırnak'ta aşılama oranı yüzde 70’e ulaştı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.