Şırnak'ta Bal Hasadı Başladı

Şırnak'ta Bal Hasadı Başladı

Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan, bal hasadının başladığını belirterek,bu sene bal hasadının verimli olduğunu ifade etti.

ŞIRNAK - Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan Şırnak'ta bal hasadının başladığını belirtti. Aşan; "Arıcılarımız yayladaki arılarının hasat yani balını kutulara doldurmakta ve yerleşim yerine getiriyor. Bundan sonra arıların son bahar bakımları yapılmakta kışlatacağı bölgeye götürülüyor."dedi

Aşan; "Bu sen arılarımız oldukça verimli oldu diye biliriz. Her kovanımızdan yaklaşık 15 kilo bal geldi. Şırnak ilimizde yaklaşık 40 bin arılı kovanımız var. Bunu hesap edecek olursak bu sene yaklaşık 60 ton bal elde edeceğiz. Bu seneki balımızın kalitesi yüksek. Şimdiden büyük talep var. Siparişlerimiz şimdiden artmış durumda. Biz de şimdi elde ettiğimiz balın paketlenerek işlenmesini ve satışa sunulması için markamızı oluşturduk." dedi.

ŞIRNAK BALI AÇIK YERLEREDE SATILAMAYACAK
Aşan, Şırnak balını markalaştırdıklarını dile getirerek, artık Şırnak balının ortalıklarda satılamayacağını söyledi.

Aşan; "Artık Şırnak balı tenekelerde, ortalıkta, açık yerlerde satılmayacak. Şırnak balı ismiyle, kalitesiyle sağlıklı ortamda paketlenerek süper marketlerdeki yerini alacak. Aynı zamanda çok yakında satışlarımız web sitemiz üzerinden de yapılmaya başlayacak. Böylece Şırnak balını daha geniş bir kitleye yaymaya çalışacağız. Aynı zamanda bizim yurt içi ve yurt dışı fuarlarda yerimizi almayı hedefliyoruz. Yurt dışı fuarlarına katılacağız ayın on dokuzunda Polanya'da arıcılık konferansı var buna katılacağız. Orda Şırnak arıcılığını tüm dünya arıcılığına tanıtmayı düşünüyoruz."dedi. (Delil Oğurlu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.