​Şırnak’ta çöken duvarın etrafındaki evler boşaltılıyor

​Şırnak’ta çöken duvarın etrafındaki evler boşaltılıyor

​Şırnak’ta istinat duvarının çökmesi sonucu yanı başında bulunan ve çevresindeki birçok ev can güvenliği açısından boşaltılıyor.

Şırnak'ın Yeşilyurt Mahallesi Mesut Sak caddesinde bulunan 14 numaralı bir evinde önünde 25 yıl önce yapılan istinat duvarı bu sabah çökmüştü. Yanı başında bulunan ve tehlike arz eden bir ev, belediye ekiplerince mühürlenerek yıkım kararı verilmişti.

Yıkım hazırlıkları yapılan sokakta bulunan evler can güvenliği açısından boşaltılıyor. Olay yerine gelip incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, güvenlik açısında emniyet ve zabıta ekiplerine gece boyunca çevrede devriye atma talimatı verdi. Vatandaşlar ile konuşan Bedirhanoğlu, oluşabilecek çökmelere karşın çevredeki evlere hiç kimsenin girmemesini ve herhangi bir can kaybı ile yaralanmanın oluşmaması için titiz bir çalışma yürütme talimatı verdi.

Yarın, Ankara’dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek olan bir ekibin olay yerinde yapacağı incelemelerin ardından yıkım işleminin gerçekleştirileceği öğrenildi.

Öte yandan DEDAŞ ekipleri yıkımla beraber devrilme tehlikesi bulunan direklerin elektriğini kesti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.