Şırnak’ta denetimli serbestlik yükümlüleri okulların onarımını yapıyor

Şırnak’ta denetimli serbestlik yükümlüleri okulların onarımını yapıyor

Şırnak’ta denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler, yarıyıl tatilinde okullarda temizlik, tadilat ve boya işleri yapıyor.

Adalet ile Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan protokolle Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulama kapsamında, yükümlüler okullarda bakım ve onarım çalışmalarına başladı. Şırnak'ta uygulama kapsamında 6 hükümlü, merkeze bağlı Özveren İlk ve Ortaokulunun boya ve temizliğini yapıyor.

Çalışmanın yürütüldüğü okulda incelemelerde bulunan Vali Mehmet Aktaş, yükümlülerle beraber okulun dış cephesini boyadı. Burada açıklamada bulunan Aktaş, hazırlanan protokol gereği yarıyıl tatilinde yükümlülerin okulların bakımında görevlendirildiğini söyledi.

Uygulamanın çok anlamlı olduğunu ifade eden Aktaş, "İhtiyacı olan diğer okullarımızda da çalışmalarımız devam edecek. Bu okullarımız yarıyıl tatili bittiğinde daha iyi bir ortamda eğitim hizmetine kavuşmuş olacak. Uygulamanın ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz da bu faaliyetlerin sadece boya badana olarak değil, okullardaki diğer eksikliklerin tamamlanması şeklinde devam edeceğini dile getirerek, "Minik yavrularımız ikinci döneme temiz, hijyenik bir ortamda başlayacaklar. Aynı zamanda da devletimizin kamu kurumları ile halk arasında da köprü kurmuş oluyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Aktaş’a, Şırnak Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu,  Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Öğmen, Şehit Aileleri ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.