Şırnak’ta eller Kudüs için semaya kalktı

Şırnak’ta eller Kudüs için semaya kalktı

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde Mirac Kandili münasebetiyle düzenlenen etkinlikte eller siyonistlerinişgalindeki Kudüs için semaya kalktı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Allah tarafındın bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürülmesi ve buradan da huzur-u ilahiye yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili birçok yerde olduğu gibi Şırnak’ın Silopi ilçesinde de dua ve ibadetle ihya edildi.

Çarşı Merkez Camiinde düzenlenen etkinlik, yatsı namazına müteakiben başladı. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Silopi İmam Hatip ortaokulu öğrencilerinin Mevlid ve ilahi seslendirmesiyle devam etti. Ardından cemaate hitaben bir konuşma yapan İlçe Müftülük Vaizi Mehmet Aslan, Mirac Kandilinin Allah tarafından Müslümanlara tanınmış bir fırsat olduğunu ve bu gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğini aktardı.

Programın ardından İLKHA’ya açıklamada bulunan Cami İmam Hatibi Muhammed Tuncer, Müslümanlar için Mekke ve Medine kadar Kudüs’ün de önemli olduğunu, kavli duanın yanı sıra fiili dualarla Kudüs’ü Siyonist israil işgalinden kurtarılması gerektiğini söyledi.

Tuncer, “Bu gece İsra ve Mirac olayının gerçekleştiği Peygamber Efendimizin Mekke’deki Mescid-i Haram’dan, şuanda israilin zulmü altında olan Kudüs’te ki Mescid-i Aksa’ya, Mescid-i Aksa’dan da Allah katına intikalinin kabul oluşunun gecesidir. Mü’minler olarak gerçek miraca böyle gecelerde ulaşmamız gerekiyor. Böyle günlerde nasıl ki Peygamber Efendimiz bize miraçtan namazı gerdirdiyse, bizde o namazlarımızı miraç olarak kabul edip gerçek miracımızı yaşamalıyız. Mekke, Medine bizim için ne ise, Kudüs’te bizim için odur. Mescid-i Haram bizim için ne ise, Mescid-i Aksa’da bizim için odur. Böyle gecelerde sadece dil ile dua etmemiz değil, aynı zamanda Kudüs’ü israilin zulmünden kurtulmasına vesile olacak hareketler yapmamız gerekiyor. Bu nedenle bu akşamki gecemizin Kudüs’ün kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.” Dedi

Program, yapılan duaların ardından çeşitli ikramlarla son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.