Şırnak'ta HDP binası önünde protesto düzenlendi

Şırnak'ta HDP binası önünde protesto düzenlendi

​Şırnak'ta Şehri-Nuh Şırnak Platformu öncülüğündeki bazı STK'lar, PKK tepki göstermek için HDP İl binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Grup, basın açıklaması öncesinde ellerindeki pankartlarla bir süre yürüdü. Ardından HDP İl binası önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Şehri-Nuh Şırnak Platformu Üyesi Abdullah Çatı okudu.

Şırnak'ta PKK tarafından yakınları kaçırılan annelerin ve ailelerin sesi olmak ve onları desteklemek için toplandıklarını söyleyen Çatı, "Yakalanan ya da teslim olan PKK'lı teröristlerin ifadelerindeki ortak nokta, Kandil'e giden yolun HDP'den geçtiği yönündedir. Zorla dağa kaçırılan kişiler, okulda, konserde, mitingde ve piknikte temas kurulan gençler, HDP teşkilatlarında görevli kişiler tarafından ikna edildiğini söylüyorlar." dedi.

İnsanların yaşam hakkına kast eden PKK'nin, aynı zamanda çalışma haklarını da ellerinden aldığını söyleyen Çatı, PKK'nin, kamu görevlilerini ve şantiyeleri basarak işçileri katlettiğini ifade etti.

Çatı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Asılsız hasta ihbarında bulunarak sağlık görevlilerini kaçırdı. Banka şubesi önünde para çekmek istediği sırada bir astsubayı, rayların onarımını yapan demir yolu işçisini, hayvanlarını otlatan köylüyü, çobanlarımızı ve elektrik arızasını gideren işçileri şehit etti. Eli kanlı terör örgütü, servisle işe giden emekçileri, uykudayken polislerimizi şehit etti. Batman'da öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı, Hakkari Yüksekova ilçesi Çobanpınar bölgesinde iş makinelerini taşıyan 4 işçiyi, Şanlıurfa Siverek'te öğretmen Necmettin Yılmaz'ı, Şırnak'ın Yeniaslanbaşar köyünde çoban Tayip Fidan'ı, Trabzon'da 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü ve Astsubay Ferhat Gedik'i, şantiyelerde çalışan çok sayıda işçiyi katletti. Soruyorum sizlere, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'nin bu saldırılara sesi çıktı mı? HDP'nin sessizliğini ve PKK'nın emekçi ve sivil katliamlarını lanetliyoruz."

Çatı, "Terör en fazla, bölge halkına zarar verdi. Evleri yıkılan, mağdur olan, hayatını kaybedenler bölge halkıydı. Evlerin altında döşenen bombalarla binlerce insan evsiz kaldıı. HDP bu duruma tepki göstermedi aksine destek çıktı." ifadelerini kullandı.

PKK tarafından kaçırılan annelerin gözyaşlarına ortak olmak için toplandıklarını ifade eden Çatı, yıllardır sessiz bir çığlığın olduğunu, o çığlığın artık patlama noktasına geldiğini belirtti.

Çatı, "Anneler artık seslerini duyurmak istiyor. Biz de onların yanındayız, o acıyı hissediyoruz ve mücadelelerine ortak olduğumuzu buradan haykırıyoruz. Şırnaklı annelerimizin dertleri bizim dertlerimizdir." dedi.

Şırnak'ta 13 gün önce merkeze bağlı Cevizdüzü köyünde pikniğe giden Selahattin Güngen ve İzzet Batmaz'ın PKK tarafından kaçırıldığını, bugüne kadar haber alınamadığını hatırlatan Çatı, "Terör örgütü kendi sitelerinde açıkladılar 'biz kaçırdık' diye. Daha sonra yaptıkları açıklamalarında ise bu kişileri katlettiklerini belirttiler. HDP'ye soruyoruz. Milletvekilleriniz bununla ilgili bir cümle kurdu mu? Hayır. Duyarlılıksa her şeye duyarlılık. Şırnak eski Şırnak değil. Şırnak artık sizin zulmünüze boyun eğmeyecek. Buna STK olarak biz öncülük edeceğiz. Korkmadan, çekinmeden bunu yapacağız." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.