Şırnak’ta İl Pandemi Kurulu toplantısı yapıldı

Şırnak’ta İl Pandemi Kurulu toplantısı yapıldı

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen İl Pandemi Kurulu toplantısında, Covid-19 ile mücadelede gelinen aşama ve yılbaşına yönelik olarak alınacak tedbirler değerlendirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdür Vekili İbrahim Çıldır, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin katılırken, Belediye Başkan Vekili Bahar Cavlak, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Kaymakamlar, kurum müdürleri ve meslek odaları temsilcileri de video konferans sistemi üzerinden iştirak etti.

Hafta sonu günleri ve hafta içi 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığını, vaka ve hastaneye başvuru sayılarının büyük ölçüde azaldığını belirten Vali Pehlivan, yılbaşına yönelik tedbirler kapsamında 31 Aralık Perşembe saat 21.00’da başlatıp 4 Ocak saat 05.00’a kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasına riayet edilmesinin ve bu süre zarfında evlerde kesinlikle toplanılmamasının, yılbaşı partisi adı altında kesinlikle etkinlik düzenlenmemesinin çok önemli olduğunu, bu konuda İçişleri Bakanlığı Genelgeleri doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurul Kararlarının alınarak ilgili birimler tarafından yakından takip edileceğini ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından salgına karşı yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumunun yapıldığı toplantıda, yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı ve hayata geçirilecek tedbirler ile yürütülecek çalışmalar hususunda değerlendirme ve bilgi alışverişlerinde bulunulduğu, muhtelif kararlar alındığı bildirildi. 


Şırnak’ta İl Pandemi Kurulu toplantısı yapıldı

Şırnak’ta İl Pandemi Kurulu toplantısı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler