Şırnak'ta istinat duvarı çöktü: Eve yıkım kararı verildi

Şırnak'ta istinat duvarı çöktü: Eve yıkım kararı verildi

Şırnak'ta 25 yıl önce yapılan istinat duvarının çökmesi sonucu yanı başında bulunan ve tehlike arz eden bir eve yıkım kararı getirildi.

Şırnak'ın Yeşilyurt Mahallesi'nde 25 yıl önce yapılan istinat duvarının çökmesi sonucu yanı başında bulunan ve tehlike arz eden bir ev, belediye ekiplerince mühürlenerek yıkım kararı verildi.

Mesut Sokak'ta bulunan 14 numaralı bir evin önünde, 25 yıl önce yapılan 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarı bu sabah saat 04.00 civarında çöktü. Meydana gelen çökme nedeniyle can kaybı ve yaralı olmazken, olay yerine gelen belediye ekipleri güvenlik şeridi çekerek caddenin giriş ve çıkışını kapattı. Girilmesi yasaklanan ve 8 kişinin yaşadığı ev, belediye ekiplerince mühürlenerek yıkım kararı verildi.

Ev sahibi Rahmet Sakın, sabah namazına kalktığı sırada yüksek gürültü sesiyle göçüğün olduğunu ve hemen çocuklarını dışarı çıkardığını söyledi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu'nun bu sabah kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu ve ev tahsisinde yardımcı olacaklarını ilettiğini belirten Sakın, "Dün gece saat 04.00 sıralarında, sabah namazına kalkarken duvarın çökme sesini duydum. Hemen ailemi dışarı çıkardım ve gerekli güvenlikleri aldım. Ondan sonra emniyeti ile belediyeyi aradım. Geldiler ve emniyet şeridi çekerek gerekli önlemleri aldılar. Sayın Valim, Belediye Başkanımız geldi, gereken neyse yapılacağını, bir eve yerleştirileceğini, her türlü yardımın yapılacağını söylediler." dedi

Duvarın çökmesiyle korktuklarını ve bağırışlarla çocuklarını dışarı çıkarttığını, tek tesellilerinin can kaybının olmadığını getiren Sakın, "Duvarın çöke anındaki sesle birlikte panikledik ve bağırış çağırışlarla çocukları dışarı çıkarttım. İlk önce onların güvenliğini sağladım. İster istemez insanda korku ve panik oluşuyor. Önemli olan can sağlığı, kimseye bir şey olmadı ya tesellimiz de budur." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.