Şırnak'ta kerpiç ev üzerlerine yıkılacak korkusuyla yaşıyorlar

Şırnak'ta kerpiç ev üzerlerine yıkılacak korkusuyla yaşıyorlar

Şırnak'ta kerpiçten evleri bir kaç kez çöken 5 nüfuslu Uğur ailesi, can güvenliklerinin olmadığını belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden destek istedi.

Şırnak'ta kerpiçten evleri bir kaç kez çöken 5 nüfuslu Uğur ailesi, evin çökmesinin yanı sıra yılan ve akreplerden dolayı can güvenliklerinin olmadığını belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden yeni bir ev inşası için destek istedi.

1989 tarihinde Şehr-i Nuh Mahallesi'nde kerpiçten yapılan evde ikamet eden Uğur ailesinin dramı yürek burkuyor. Ailenin tek hayali, kentin çetin kışı gelmeden başlarını sokabilecekleri sıcacık bir yuva.

Kentte seyyar çaycılık yaparak geçimini sağlayan Tayyip Uğur (40), 30 yıl önce babası tarafından kerpiçten yapılan evin, her an üzerlerine çökeceği korkusuyla yaşadıklarını söyledi.

Geçen kış yağmurdan dolayı tavanın 2 kez çöktüğünü anımsatan Uğur, "Geçen kış da eşim yemek yaparken tavan yemeğin üzerine çöktü. Allah'tan eşime bir şey olmadı. O yeri onardık bu sefer başka bir yerden çökme oldu. Kendi imkânlarımızla onarıyoruz ama yetersiz kalıyor." dedi.

Başı, zehirli yılan ve akreplerle dertte olan Uğur, "Ev topraktan olduğu için akrep, yılan ve fareler çok var. Bazen çatıdan içeriye düştükleri bile oluyor. Yılda burada en az 15 akrep görüyoruz, mecbur öldürüyoruz. Toprak altında kalmanın yanı sıra yılan ve akrep sokmasından da endişe ediyoruz." diye konuştu.

Astım hastalığından dolayı yüzde 45 engelli olması nedeniyle inşaat ve tozlu işlerde çalışamadığını söyleyen Uğur, evin rutubetli olmasının bazen ölümlerle sonuçlanabilen ani atakları tetiklediğini belirtti.

Uğur, "Doktor bana astım hastalığımdan dolayı gerçekleşen ani atakların nedeninin, rutubet olduğunu söyledi. Ayrıca, eşim de ayağından rahatsızlanıyordu, doktora götürdüğümüzde rutubetten dolayı ayağında romatizma olduğunu söyledi. Kısacası ev bizi hasta etti." şeklinde konuştu.

Yaşadıkları dramı aktararak yetkililere ve hayırseverlere seslenen Uğur, "Biz kendimizi bıraktık, çocuklarımızın can güvenliğinin derdine düşmüşüz. Allah korusun gece uykudayken çökme ile altında kalabilirler. Can güvenliğimiz burada yok. Onun için kış gelmeden yüreği güzel olan vicdanlı insanlardan, yetkililerden ve hayırseverlerden yeni ev yapabilmek için destek bekliyorum. Tek hayalim çocuklarıma bir ev yapabilmektir." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü, "Tayyip Uğur isimli vatandaş, muhtaç olması nedeniyle vakfımızca 3 ayda bir 200 TL, engelli olması münasebetiyle ise her ay 509 TL destek alıyor. Ev konusunda daha önce bize hiçbir resmi başvurusu olmamıştır. Lakin böyle bir talebi varsa il binamıza, engelli raporu ve ev tapusuyla birlikte gelip başvurusunu yapabilir. Başvuruyu mütevelli heyeti değerlendirecektir." açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.