Şırnak’ta ortaokul öğrencileri ünlü ressamların 200 eserini canlandırdı

Şırnak’ta ortaokul öğrencileri ünlü ressamların 200 eserini canlandırdı

​Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu öğrencileri, 4 yıllık eğitimle tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle resim yapmayı öğrendikten sonra 200 ünlü ressamın eserinin röprodüksiyonunu yaparak, canlandırdıkları eserleri sergiledi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Esin Polat, 2016 yılında Şehit Üsteğmen Ahmet Konuk Sever Okulunda göreve başlayarak 12 öğrencisiyle beraber röprodüksiyon çalışması başlattı.

Genç ressamlar, 4 yıl boyunca öğretmenleri Polat’tın desteğiyle, tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle resim yapmayı öğrendikten sonra uygulamalar yaparak yeteneklerini geliştirdiler.

Eğitimlerini tamamlayan genç ressamlar, seçtikleri ünlü ressamların hayatlarını ve eserlerini araştırarak bir yıllık çalışma sonunda en çok beğendikleri 200 ünlü ressamın eserinin röprodüksiyonlarını yaptılar.

Heyecanla başladıkları çalışmalarını tamamlayan genç ressamlar, eserlerini ilçenin en işlek noktalarından olan Sanat Sokağı’nda resim severlerin izlenimine ve beğenisine sundular.

Okul Müdürü Ahmet Mete, “Öğretmen ve öğrencilerimiz bu sergiyi düzenlemek için canla başla çalıştılar. Silopi ilçemizde ortaokul öğrencileri düzeyinde bir sanat galerisi gibi eser ortaya çıkarmaları çok önemli ve kayda değer bir başarı.” dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Polat da “Silopi’yi sanatla buluşturmanın en iyi becerilerinden birisidir bu sergimiz... İlk defa halkın gelip bir sergiyi gezmeleri, duygu, düşünceleri ve soru sormaları bizimle iletişime geçmeleri bizi çok duygulandırdı. Büyük bir ilgi gördük. Silopi’de daha önce böyle bir şeyin olmadığını söyleyerek memnun kaldılar. Asıl amacımız yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkarmaktır. Yetenekli öğrencilerimizi normal seviyede değil de en üst seviyeye çıkartmak istiyoruz. Kızlarımızda kendi becerilerini ortaya koyarak üniversite düzeyinde yapılan resimleri ortaya çıkarttılar.” şeklinde konuştu.

Ünlü ressamların eserlerini kendi dokunuşlarını ekleyerek tamamladıklarını söyleyen öğrencilerden Berivan Kutluk, “Amacımız insanlara yeteneğimizi göstermek. Önceden bu yeteneğimizin olup olmadığını bilmiyorduk. Görsel Sanatlar öğretmenimiz Esin Polat sayesinde yeteneğimizi keşfettik.” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler