Şırnak’ta Siyer Sınavı heyecanı yaşandı

Şırnak’ta Siyer Sınavı heyecanı yaşandı

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “O’nu oku O’nu Yaşa” temalı düzenlenen Siyer Sınavı Şırnak’ta binlerce kişi katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Siyer Sınavı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şırnak Koordinatörlüğü tarafından kent merkezi ve ilçelerinde gerçekleştirilen umre Ödüllü Siyer Sınavı'na 12 bin 500 başvuru kişi başvuru yaptı. Yoğun katılımın olduğu sınav büyük heyecanla başladı.

Sabahın erken saatlerinde anne ve babaları ile birlikte sınavın yapılacağı okullara gelen ilk ve ortaokul öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu. Sınava ilk defa girenlerin heyecanlı oldukları gözlenirken, sınava katılan erkek ve kadın katılımcılar için ayrı salonlar hazırlandı. Yarışmacılar, sınava girecekleri kategorilerdeki sınıflarda ter döktü.

Silopi’de Siyer-i Nebi sınavına katılan İsmail Tatar, kurtuluşun Hazreti Muhammed’in yolundan gitmek olduğunu belirterek, Müslümanların O’nu okuyup O’nu yaşamaları gerektiğini vurguladı

Çok çalıştığını ve umre ödülünü kazanmayı beklediğini ifade eden Tatar, "Geçen yıl 96 doğru, 4 yanlış yaptığım için umreye gidemedim. Bu yıl daha çok çalıştım, bu sefer umreye gitmeyi çok bekliyorum. Bu sınav sayesinde ahlaki yozlaşmanın had safhada olduğu çağımızda ahlak rehberi olan Hazreti Muhammed’in hayatını binlerce kişi okumuş oldu. Allah’ın izniyle O’nun hayatını sadece okumakla kalmayacağız. O’nun hayatını okuyup yaşamak gerekiyor. Onun yolundan gittiğimiz sürece başarılı olabiliriz. Başka çaremiz hele alternatifimiz hiç yok. Kurtuluşun yolu Hazreti Muhammed’in yolundan gitmektir. O’nun öğretilerine sahip çıkıp yaymaktır. Bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum." dedi.

Görme engelli gencin Peygamber sevdası imrendirdi

Öte yandan Siyer Sınavına engelli vatandaşlar da katıldı.

Yoğun katılımın olduğu Şırnak’ın Silopi ilçesinde görme engelli Çetin Balaman’ın sınava katılması görenleri imrendirdi.

Balaman, Silopi Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesinde, sesli anlatım ile Siyer Sınavına katıldı. Evde kardeşlerinin kitabı sesli okuması ve internet aracılığıyla sesli olarak Hazreti Muhammed’in hayatını dinleyerek sınava çalıştığını söyleyen Balaman, tek hedefinin Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu ve umreye gitmeyi çok istediğini aktardı.

Sınava katıldığı için mutlu olduğunu belirten Balaman, sınavı düzenledikleri ve yardımcı oldukları için Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.