Şırnak'ta Yemenli mağdurlar yararına kermes

Şırnak'ta Yemenli mağdurlar yararına kermes

Şırnak'ta il merkezinde Yemenli mağdurlar için kermes düzenlendi.

Şırnak İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Fatih Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğinde, Yemenli mağdurlar yararına bir kermes düzenlendi.

Öğrenci ve müftülük personellerinin evlerinde pişirdikleri yöresel tatlı ve yemekler, Yemenli mağdurlar için Sanat Sokağında kurulan kermeste satışa sunuluyor. Buradan elde edilen gelirlerin Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemenli mağdurlara gönderilecek.

Düzenledikleri kermesle ilgili açıklamada bulunan İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Guhdar Zeyrek, Yemen'deki insanlık dramına dikkat çekmek, bir nebze bile olsa orada yaşayan mağdur insanlara yardım etmek için kermesi düzenlediklerini söyledi.

Şırnak halkının duyarlı olduğunu ve kermese yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Zeyrek, Müslümanların İslam coğrafyasında yaşanan dramlara sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Kermeste görevli olan Feride Sakarya ise "Kendi çocuklarımız her türlü imkâna sahip iken, Yemen'de her gün yüzlerce çocuğun açlıktan ölmesi yüreğimizi acıtıyor. Şırnak'ta da böyle bir kermesin düzenlenmesi bizi çok mutlu etti. Bunu duyar duymaz heyecanlanmaya başladım. Gayemiz en azından birkaç gün bile olsa Yemen'deki kardeşlerimizin gıda ihtiyaçlarının gidermek, çocuklar olmak üzere herkesin güzel bir ortamda yaşamasıdır." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.