Şırnak'tan afetzedelere yardım

Şırnak'tan afetzedelere yardım

Şırnak Valiliği öncülüğünde afetzedeler için başlatılan yardım kampanyasına gıda, su, hijyen paketi ve giysilerden oluşan 2 tır yardım ile 500 bin TL destek verildi.

Yaşanan afetlerin ardından, afetzedelere gönderilmek üzere tüm ülkede olduğu gibi Şırnak'ta da yardım seferberliği başlatıldı.

Şırnak Valiliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına, Şırnak Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve vatandaşlar destek verdi.

Kısa sürede gıda, su, hijyen paketi ve giysilerden oluşan 2 yardım tırı hazırlanırken, 500 TL nakit para toplandı.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, son zamanlarda yaşanan yangın ve sel felaketinde ülke olarak üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

Afetlerde yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Pehlivan, vefat eden edenlere de Allah’tan rahmet diledi.

Pehlivan, "İlk etapta 700 koli su ve gıda, 200 koli hijyen seti, 150 koli giysi yardımı yapılmıştır. Ayrıca açılan ilgili yardım hesaplarına da yaklaşık 500 bin TL yatırılacaktır. Yardımları yapan hayırseverlerimize, iş adamlarımıza, kaymakamlıklarımıza, belediyelerimize, meslek odaları ile STK’larımıza ve Şırnaklı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Yaraların sarılması sürecinde bir nebze de olsa Şırnak’tan katkıda bulunmaya çalıştık. Böyle afetler inşallah bir daha yaşanmaz. Allah ülkemizi bütün felaketlerden korusun. Afetlere maruz kalan illerimize tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından 2 yardım tırı afete maruz kalan illere doğru yola çıktı.


Şırnak'tan afetzedelere yardım

Şırnak'tan afetzedelere yardım

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler