"SiSi emperyalistlerin boynuna tasma taktığı bir köpektir"

"SiSi emperyalistlerin boynuna tasma taktığı bir köpektir"

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet gösteren 20'ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu ortak bir basın açıklaması yaparak, Mısır cuntasının gerçekleştirdiği katliamı kınadı. STK'lar Muhammed Mursi ve İhvan'a destek verdiler. Açıklamada, "SiSi sadece Emperyalist g

MARDİN- Mısır'daki cunta rejim tarafından Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapılan barışçıl gösterileri hedef alan kanlı saldırıda 200'ü aşkın Müslüman'ın katledilmesi ve yaklaşık 5 bin kişinin yaralanması, Midyat'ta faaliyetlerde bulunan 20'ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile kınandı.

 

Cevat Paşa Camii yanında bulunan Barış Parkı'nda bir araya gelen STK'lar adına basın açıklamasını Midyat Eğitim Birsen Başkanı Abdulkadir Altay okudu.

 

"Mısır'da yaşananlar insanlık adına utanç vericidir"

Altay basın açıklamasında, "Yaklaşık bir aydır Mısır'da tüm dünyanın gözü önünde yaşanan zulüm ve katliamlar insanlık adına utanç vericidir. Buna dur demeyen başta İslam dünyası olmak üzere, güya demokrasinin ve özgürlüğün savunucusu olan Amerika, Avrupa ve darbeye destek veren Arap kralları bu katliamların ortağı olmuştur.

 

Diktatör SiSi ordusu hedef gözetmeksizin; Sivil, silahsız, masum Mısır halkının üzerine ateş açmış, 200'ün üzerinde kişiyi şehit etmiş, binlerce kişiyi de yaralanmıştır. Daha önce de sabah namazı kılan Müslümanlara iki kez ateş açılmış ve 150 kişi şehit olmuştu. Mübarek, kutsal Ramazan ayında olmamıza rağmen, insanlar namazda olmasına rağmen katliamlar yapılıyor. Bu ne biçim vahşettir ki ibadet sırasında silahsız, siviller katlediliyor" dedi.

 

"SiSi sadece Emperyalist güçlerin boynuna tasma taktığı bir köpektir"

"Vahşetin daha büyüğünü bunu gördüğü halde sesini çıkarmayan güya medeni dünya yapıyor" diyen Abdulkadir Altay, "Bakın körfez savaşında petrole bulanan bir kuşu Saddam'ın vahşeti olarak gösteren uluslararası rezil medya, sabah Mısır'da yaşanan katliamı gündemine ancak öğleden sonra alıyor. Onu da çarpıtarak taraflar arasında çatışma olarak yansıtıyor. Uyanın ey Müslümanlar! Yeter artık uyuduğumuz! SiSi sadece Emperyalist güçlerin boynuna tasma taktığı bir köpektir, bir piyondur. Mısırda tezgâhlanan darbe hükümeti derhal istifa etmelidir. İslam Konferansı örgütü, İslam İşbirliği Teşkilatı, D8 ve Halkı Müslüman olan Ülkelerin yöneticileri neden sessiz kalıyorsunuz. Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır. Eğer dilsiz şeytan değilsiniz buna tepki verin, bu zulme dur deyin!" diye konuştu.

 

"Arap kralları ve bilumum darbe destekçileri, Bu kan sizi boğar"

Arap Krallarının, darbeci katil SiSi'yi ve orduyu destekleyerek katliama ortak olduklarını söyleyen Altay, "Unutmayın ki bu kan sizi boğar. Bu yaptıklarınız, yıllardır uyuttuğunuz halkın uyanmasına vesile olacak ve inşallah halkınız yakında sizi iktidardan indirip bu zulümlerin hesabını sizlerden soracaktır. Unutmayalım ki şehitlerin kanı ümmetin dirilişine vesile olacaktır. Bir ölür bin diriliriz. Nasıl Şehit Hasan El-Benna ve şehit Seyyid Kutub'un kanı başta Mısır'daki Müslümanların ve tüm dünya Müslümanlarının uyanışına vesile olduysa; bugünün şehitlerinin kanı, ümmetin uyanmasına ve ümmetin dirilişine vesile olacaktır inşallah! Buradan Mısır halkına dualarımızı ve desteğimizi yolluyoruz. Ama zalimlere de beddualarımızı yolluyor, öfkelerimizi biliyoruz. Emperyalist ve Siyonist şirketlerin mallarını almayarak ve medyalarını izlemeyerek tepkimizi ortaya koyacağız. Yılma Ey Mısır halkı bu direniş sizin zaferinizle sonuçlanacaktır" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra grup, kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan dua ile sessiz bir şekilde dağıldı. (M. Sait Başaran - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.