Sisi, tarikat şeyhleriyle görüşürken ağladı! video

Sisi, tarikat şeyhleriyle görüşürken ağladı! video

Mısır cumhurbaşkanı adayı Sisi, tarikat şeyhleri ile yaptığı görüşmede Mursi'yi devirdiği için sevap kazanmayı umduğunu söyledi ve ağladı!

Mısır’da cumhurbaşkanlığına aday olmak için savunma bakanlığından istifa eden Abdulfettah el Sisi, ülkenin ileri gelen tarikat şeyhleri ile bir araya geldi.

Şeyhlerle yaptığı toplantı esnasında Sisi, Mursi’yi görevinden almakla bir iyilik yapmadığı, bilakis  Mısır halkına olan görevini yerine getirdiğini savundu. Böyle bir tutum sergilemelerinin sebebinin Mısır için duydukları kaygı olduğu iddia eden Sisi, “İhvan yönetimi zamanında halk çok zor günler yaşadı” dedi.

Toplantı esnasında Mısır halkının Mursi yönetimi esnasında çektiği sıkıntıları dile getirirken Sisi, gözyaşlarını tutamadı. Mısır resmi ve özel televizyon kanalları, Sisi’nin toplantı esnasında gözyaşlarını silişini ekranlara taşıdı.

Toplantıdan sonra servis edilen görüntüde Sisi; “Ben kimim ki Mısır halkına iyilik yapabileyim. İnsanların acı çekişini görüp öylece susmam mümkün değildi. Bu yaptığımız bir iyilik değildir. 3 Temmuz’da insanları ve İslam’ı koruduğumuz için inşallah sevap alırız” dedi.

Sisi Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in doğum gününde de ağlamıştı. Sisi bir zamanlar 'başkanım' diye hitap ettiği Mursi’nin ardında namaz kılarken de gözyaşlarını tutamıyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.