Siverek Güldoğuru mahallesini çekirgeler istila etti

Siverek Güldoğuru mahallesini çekirgeler istila etti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çekirgelerin istilası ile karşı karşıya kalan mahalle sakinleri yardım bekliyor.

Siverek’te, çekirgelerin istilası ile karşı karşıya kalan mahalle sakinleri kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güldoğuru (Geboz) Mahallesi’nde her tarafı saran çekirgeler, mahalle sakinlerini mağdur ediyor.

Son 2 yıldır çekirgelerin istilasına uğradıklarını belirten mahalle sakinleri, kendi çabalarıyla çekirgelerle mücadelenin imkânsız olduğunu belirterek, yetkililerin bir an önce soruna el atmasını bekliyor.

"Bize, 'Çekirgelerle kendiniz mücadele edin.' denildi"

Mahalle sakinlerinden Tahsin Aycan, "Çekirgeler mahallemizi istila etti. Son 2 yıldır çekirgelerle mücadele ediyoruz. Bir ordu gibi önlerine ne gelirse zarar veriyorlar. Düşünün, taşın üzerindeki yosunu bile yiyorlar. Geçen sene baya çekirgelerle mücadele ettik. Siverek, Şanlıurfa ve Diyarbakır’daki Tarım Müdürlüğünden ekipler gelerek incelemeler yaptılar. Bu sene ise çekirgeler 2 katına çıktı. Konu ile ilgili kaymakamlık ve tarım ilçe müdürlüğüne dilekçe verdim telefonla da il tarım müdürlüğüne ulaştım. Bize, 'Çekirgelerle kendiniz mücadele edin.' denildi. Bize 5 sırt pompası ve 10 kutu ilaç verdiler. Biz de mahalledeki arkadaşlarla birlikte ilaçlama yaptık." diye konuştu.

Çekirge ile mücadelenin kendi çabaları ile imkânsız olduğunu dile getiren Aycan, "Mahallemizde bahçe ve tarlalarımız pek yoktur. Bizim geçim kaynağımız hayvancılıktır. Çekirgeler hayvanlarımızın beslendiği otlara zarar veriyorlar. Bu şekilde giderse köydeki otların hepsi bitecek. Yetkilerden ricamız bu sorunumuza bir el atsınlar." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler