Siverek kaçak elektrik kullanımında rekor kırdı

Siverek kaçak elektrik kullanımında rekor kırdı

DEDAŞ’ın yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi, kaçak elektrik kullanımında yüzde 93’lük oran ile ilk sırada.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından yapılan açıklamada, elektrik dağıtımının yapıldığı bölgeler arasında yüzde 93’lük oran ile Siverek’in, kaçak elektrik kullanımında rekor kırdığı bildirildi.

Medyada artan şikâyetler üzerine Siverek’in elektrik kullanım verilerinin paylaşıldığı açıklamada, 2014 yılının ilk 11 ayında 350 milyon TL tutarında elektrik tüketildiği belirtildi.

Siverek’te tüketilen enerjinin sadece yüzde 7’sinin ödendiğinin belirtildiği açıklamada, “DEDAŞ elektrik dağıtım bölgesinde, havaların soğumaya başlaması ile birlikte hem elektrik israfı hem de kaçak elektrik kullanımı rekor düzeylere ulaştı. Dağıtım bölgesinde kaçak elektrik kullanma oranı yüzde 75 düzeyinde gerçekleşirken, bu oran Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yüzde 93’e kadar ulaştı. Verilere göre, 2014 yılının ilk 11 ayı baz alındığında, Siverek ilçesindeki kayıp-kaçak oranı yüzde 93 seviyesinde bulunuyor. 1 Ocak- 30 Kasım 2014 tarihlerini kapsayan söz konusu 11 aylık süre içerisinde ilçede toplam 924 bin 316 MWH enerji tüketilmesine karşılık, tahakkuku yapılan elektrik enerjisinin miktarı ise 61 bin 858 MWH olarak gerçekleşti. Bu da ilçede tüketilen enerjinin sadece yüzde 7’sinin müşterilere faturalanabildiğini açıkça gözler önüne serdi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, DEDAŞ’ın Siverek ilçesindeki abonelerinden bugün itibariyle 13,6 milyon TL alacağının olduğu da kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.