Siverek’te Roma ve Ortaçağ dönemine ait eserler ele geçirildi

Siverek’te Roma ve Ortaçağ dönemine ait eserler ele geçirildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Roma ve Ortaçağ dönemine ait tarihi eser ele geçirilirken konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Siverek ilçesinde "Tarihi Eser Kaçakçılığı" suçlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Roma ve Ortaçağ dönemine ait tarihi eser ele geçirilirken konu ile ilgili 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Konu ile ilgili Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "16 Ocak 2020 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Siverek İlçesi mülki sınırları içerisinde, 3 şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde eş zamanlı olarak arama yapılmıştır. Aramalarda; 92 adet Roma dönemine ait gümüş sikke, 7 adet Ortaçağ dönemine ait gümüş yüzük, 4 adet Ortaçağ dönemine ait ok ucu, bir adet Ortaçağ dönemine ait hamam tası olmak üzere toplam 104 adet tarihi eser ele geçirilmiştir. Ayrıca aramalarda bir adet define arama detektörü ve 2 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında konuya ilişkin 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı ifade edildi.

İLKHA


Roma ve Ortaçağ dönemine ait eserler ele geçirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.