Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerinden Kilis'te ortak açıklama

Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerinden Kilis'te ortak açıklama

​Kilis'e gelen Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri valilik ziyaretinde bulunarak burada ortak basın açıklaması yaptılar.

ASKON, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, KAMU-SEN, TESK, TİM, TOBB, TÜGİAD, TÜMSİAD, TÜRK-İŞ, Türkiye Barolar Birliği ve TÜRKONFED genel başkanları Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen operasyonları desteklemek ve Kilis'e atılan roketleri kınamak için Valilik ziyaretinde bulunarak ortak basın açıklaması yaptı

Kilis'te yaşananları gelişmeler ile ilgili bilgi almak için ilk olarak Kilis Valiliğini ziyaret eden heyet, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan tarafından karşıladı. Vali Tekinarslan, heyete valilik binasında Kilis'te yaşanan roket saldırıyla ilgili açılan resim sergisini gezdirdi. Temsilciler adına TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra valilik şeref defterini imzalayarak Vali Tekinarslan'dan saldırı ile ilgili bilgi aldı.

Burada TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ortak basın açıklamasını okudu.

TSK'nın PKK'ye yönelik operasyon yürüttüğünü ve desteklerini göstermek için Suriye sınırında olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, Suriye'de çatışmaların başladığı ilk günden bu yana, Türkiye'nin büyük sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Bir yandan PKK/PYD-YPG, IŞİD'le mücadele ettiklerini diğer taraftan, Suriye'nin toprak bütünlüğü için diplomasi yürüttüklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, diğer yandan da savaşın ortasında kalmış 3 buçuk milyon Suriyeliyi Türkiye'de misafir ettiklerini dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, "Bu süreçte, Suriye'ye komşu olan şehirlerimiz de büyük bir sorumluluk üstlendiler. İşte Kilis onlardan biridir. Bu şehir, terör örgütlerinin vahşetinden kaçan on binlerce masumun umudu oldu. Kilis'in nüfusu 90 bin, misafir ettiği mülteci sayısı 125 bin yani Kilis kendi nüfusundan daha fazla misafiri ağırlıyor. Dünyanın hiçbir yerinde bunun başka bir örneğini göremezsiniz." dedi.

Bazı ülkelerin Türkiye'nin yaptığı operasyonlar üzerinden ahkam kestiğini ve insanlık dersi vermeye kalktıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Kimse merak etmesin. İnancımız gereği insan hayatına en fazla değeri biz veririz. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Bize ders vermeye kalkışanlar gelsinler insanlık neymiş görsünler. Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte bu şehirlerimizin sorumluluğu bir kat daha arttı. Bir taraftan askerlerimizi ağırlıyorlar, diğer taraftan hain teröristlerin kahpece saldırılarını göğüslüyorlar. Bu saldırılarda Kilis ve Hatay'da vatandaşlarımız şehit oldu. Kilis'teki şehitlerimizden biri iş dünyamızın üyesi; bir ahidir. Kırıkhan'daki şehidimiz de işçilerimizin üyesi. Sivil toplum olarak, millet olarak tek vücuduz." ifadelerini kullandı.

PKK'nin Çalık Camii'ne düzenlediği roketli saldırıya değinen Hisarcıklıoğlu, "Hainlerin bir camiye saldırmış olması, her türlü insani ve manevi değerden uzak olduklarının en açık göstergesidir. Kilis ve Kırıkhan'da şehit olan vatandaşımızın ailelerine taziye ziyaretinde bulunacağız. Daha sonra Reyhanlı'yı ve Cilvegözü Sınır Kapımızdaki sahra hastanemizi ziyaret edeceğiz. Herkes şunu artık görmelidir; masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez. Tüm uluslararası camiayı, konuyu saptırmayı bırakıp, teröre karşı net ve ortak duruş sergilemeye davet ediyoruz. Yurtdışındaki muhataplarımıza da bu harekatın haklılığını anlatıyoruz. En son salı günü Brüksel'de Eurochambres'ta anlattık. Türkiye sivil toplumu ve iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız." şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından basına kapalı şekilde bir toplantı gerçekleştirildi. Ardından Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, makamında heyet tarafından ziyaret edildi.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler