Sivrisineklerden dolayı gece rahat uyuyamıyoruz

Sivrisineklerden dolayı gece rahat uyuyamıyoruz

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde sıcak havaların gelmesiyle gün yüzüne çıkan sivrisineklerden dolayı uyuyamadıklarını söyleyen vatandaşlar belediyeden ilaçlama yapmalarını istediler.

Viranşehir ilçesinde sıcakların kendisini iyice hissettirmesiyle birlikte haşereleri de beraberinde getirdi. Sivrisinek nedeniyle gece pencerelerini açamadıklarını ve parklarda oturamadıklarını söyleyen vatandaşlar, belediyeden ilaçlama yapmasını istediler.

Sivrisineklerin sokmasıyla vücutta tahriş meydana geldiğini söyleyen Ziraat Danışmanı Nurettin Dal, "İlçemizde sıcaklıklar baş gösterdi. Bundan dolayı geceleyin yatarken pencereleri açmak zorunda kalıyoruz. Pencereleri açtığımızda da sivrisineklerin içeri girmesiyle vücudumuzda aşırı derecede tahriş meydana geliyor, özelikle çocukların vücudunda daha çok tahriş oluyor. Belediyemizden derhal ilaçla yapılmasını istiyoruz." dedi.

Havaların ısınması ve belediyenin ilaçlama yapmaması nedeniyle sivrisineklerin arttığını ifade eden ilçe esnafından Halil Dolaş, "Sıcaklıklar artmasından dolayı sivrisinekler her gün çoğalıyor. Bu sinekler, muhtemelen kenar mahallelerde bulunan tarlalardan ve derelerden şehir merkezine geliyor. Bu da ciddi anlamda halkı rahatsız ediyor. Benim evimin karşısında park olduğu için geceleri pencerelerimizi açamıyoruz. Hastalıklar baş göstermeden yetkililerin bir an önce çalışma başlatması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Sivrisineklerden dolayı yemek yiyemiyoruz"

Sivrisinekler nedeniyle rahat ders çalışamadığını belirten öğrenci Metin İnan ise "Olağanüstü sıcaklıklar baş göstermeye başladı. Sadece ilçemizde değil bütün bölgede aşırı derecede sıcaklıklar artı. Sıcaklıkların artmasıyla beraber sivrisinekler çoğalmaya başladı. Akşam ders çalıştığımda sıcak olduğundan dolayı pencereleri açmak zorunda kalıyoruz. Pencereleri açtığımızda ise sivrisineklerden dolayı ders çalışamıyorum, hatta sivrisineklerden dolayı yemek dahi yiyemiyoruz. Yetkililerin bir an önce bir çözüm bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Her yıl bu ilaçlama yapılıyordu bu yıl hâlâ yapılmadı"

İlçe sakinlerinden İsmail Demir, "Sivrisineklerden dolayı geceleyin rahat uyuyamıyoruz daha önceki yıllarda bu vakitte ilaçlama yapıldığı için rahat etmiştik ama bu yıl hâlâ bir ilaçlama yapılmadı. Bundan dolayı yetkililerden ricamız bir çözüm bulmalarıdır." İfadelerinin kulandı.

İlçenin kenar mahallesinde bulunan Özal Mahallesi sakinlerinden Sinan Tekin de şöyle konuştu: "Bizim mahallemizde sivrisinekler çoktur normalde her yıl vardı ama bu tarihten önce ilaçlama yapılıyordu. Bu yıl hâlâ ilaçlama yapılmamış, bizler çocuklarımızla beraber sivrisineklerden dolayı dışarıda yatamıyoruz, içerisi de çok sıcaktır. Biz ilçenin kenar mahallesin de ikamet ettiğimiz için çevremizde ekinler var. Bu nedenle sivrisinekler daha çoktur bundan dolayı bizim isteğimiz yetkililerin bizi bir an önce bu büyük sorundan kurtarmasıdır."

Köydeki öğrencileri ilçeye getiren servis şoförü Hamut Deniz "İlçeye her gün öğrenci getiriyorum. Sivrisineklerden dolayı ilçede duramıyoruz. Köye gitme saatine kadar yolcular parkta bekliyor. Sivrisineklerden dolayı yolcular rahat bir şekilde parkta oturamıyor. Bu sorunun bir an önce bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz." dedi. (Sabri Acet-İLKHA) 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.