Siyasetçi ve işadamlarının Twitter hesapları ele geçirildi

Siyasetçi ve işadamlarının Twitter hesapları ele geçirildi

Ele geçirilen hesaplarda dijital para birimi bitcoin üzerinden dolandırıcılık amacıyla mesajlar paylaşıldı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD eski Başkanı Barack Obama, Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amerikalı iş insanı Warren Buffett, ünlü şarkıcı Kanye West, ABD'li politikacı ve iş insanı Michael Bloomberg, Apple ve Uber'in de aralarında bulunduğu Amerikalı siyasetçi, işadamı, şirket ve çok sayıda ünlü ismin Twitter hesapları korsanlar tarafından ele geçirildi.

Ele geçirilen hesaplarda dijital para birimi bitcoin üzerinden dolandırıcılık amacıyla mesajlar paylaşıldı. Ele geçirilen hesaplardan yapılan ve çoğu hızla silinen paylaşımlarda belli bir bitcoin hesabına 1000 dolar gönderilmesi karşılığında 2 bin dolar kazanılacağı belirtiliyor.

Yapılan para transferlerini izleyen Blockchain.com internet sitesine göre, sahte paylaşımlarda verilen bitcoin adreslerine halihazırda 12,58 bitcoin yani 116 bin dolar gönderildi.

Olayın ardından Twitter, destek hesabından konuya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Soruşturuyoruz ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz." ifadesi kullanıldı.

Ele geçerilen Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar ise kısa sürede silindi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.