Siyer Sınavı heyecanı Doğubayazıt'ta da görülmeye değerdi

Siyer Sınavı heyecanı Doğubayazıt'ta da görülmeye değerdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de büyük bir heyecanla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Hasan Çoktin Ortaokulu, Sağlıksuyu (Arzep köyü) Ortaokulu ve Gürbulak (Gurcîbilax köyü) Atatürk İlkokulunda gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğubayazıt Koordinatörlüğü tarafından adaylara sınav öncesinden sınav hakkında bilgilendirme mesajları gönderilerek duyular yapıldı. 1, 2, 3 ve 4'üncü kategoride sınava giren erkek ve bayan katılımcılar, ayrı ayrı sınıflarda sınava alındı.

Sabahın erken saatlerinde sınavın yapılacağı okullara gelen Peygamber sevdalıları saat 10.00’da sınav binasına alınmaya başladı. Saat 10.30’da başlayan sınava yüzlerce peygamber aşığı katıldı.

Saat 12.30'da sona eren sınav için Kutlu Doğum Siyer Sınavı Koordinatörlerinden Ömer Duman, yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Sınav duyuruları kapsamında okulları gezerek afişlerimizi astık, sınıflarda duyurular yaptık. Çarşı merkezinde yüzlerce afiş astık ve stantlar açarak kayıtlarımızı oluşturduk. Ayrıca internet üzerinden de halkımız kayıtlar yaparak sınava teveccühlerini gösterdiler. Toplamda 550’nin üzerinde kayıt yaptık. Okullarımız tamamen dolmuş durumdadır.” dedi.

Daha önceki yıllara göre başvuru ve katılımın iki kat arttığı Siyer Sınavı sonrası katılımcılar bu akşam saat 20.00’de Rehber TV'de canlı yayında soruların yanıtlanacağı anı heyecanla bekliyorlar.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.