Siyer Sınavı'na her yaştan teveccüh var

Siyer Sınavı'na her yaştan teveccüh var

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Batman’dan soğuk havaya rağmen 21 bin kişi katıldı.

Türkiye’nin her yıl birçok merkezinde ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri kapsamında yapılan ve yüzbinlerce Peygamber aşığının katıldığı umre ödüllü siyer sınavı, Batman’da 60 ayrı merkezde 21 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman'ın Gercüş ilçesinde köy yollarının kapalı olması nedeniyle sınav gerçekleştirilemedi. Sınava giren 21 binin üzerindeki çocuk, erkek, bayan ve yaşlılardan oluşan yarışmacı ter döktü. Sıvana giren çocukların velileri ise havaların soğuk olmasından dolayı çocuklarını sınavın yapıldığı okulun koridorlarında bekledi.

28 kişinin umre ile ödüllendirileceği ve bin bir çeşit hediyelerin verileceği sınav; 15 yaş ve altı (1. ve 2. kategori), 15 yaş ve üstü (3. kategori) ve yetişkinler (4. kategori) olmak üzere dört kategoride yapıldı. Sınavda bir ve ikinci kategori için 60 adet, üçüncü kategori için 80 ve yetişkinler kategorisi içinde toplam 100 adet soru soruldu.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlerinden Ercan Ekinci, Kutlu Doğum Siyer Sınavını düzenlemelerindeki asıl gayelerinin Hz Muhammed'in hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu belirtti.

“Amacımız Peygamberimizin (sav) hayatının toplumda yaşanılmasını sağlamaktır”

Sınavda dereceye girenlere 28 umre ödülü ve bin bir çeşit hediyelerin verileceğini aktaran Ekinci, “Her sene düzenlediğimiz Kutlu Doğum Siyer Sınavına bizi ulaştıran Allah’a hamd ediyoruz. Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yıllardır Siyer Sınavını yapıyoruz. Bu yılda Siyer Sınavını yapmış bulunmaktayız. Batman Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yaklaşık 60 merkezde siyer sınavını yaptık. Yaklaşık 21 bin vatandaşımız bu sınava katılarak büyük bir teveccüh gösterdiler. Bu sınavı yapmamızdaki en büyük amacımız Peygamberimizin (sav) hayatını toplum içerisinde tekrar konuşulmasını, okunulmasını ve yaşanılmasını sağlamaktır. Bu yıl ki sloganımızda ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ sloganımız oldu.” diye konuştu.

“Sınava teveccüh gittikçe artıyor”

Siyer Sınavı'na teveccühün gittikçe arttığına dikkat çeken Ekinci, “Birinci kategoride 60 soru, ikinci kategoride 80, üç ve dördüncü kategoride ise 100 soru soruldu. Her sene bu etkinlikleri yapmamızın amacı toplumsal yozlaşmalara karşı bir önlemdir. Kötülüklerin önüne engel olabilmek için Peygamberimizin (sav) hayatı en büyük örnekliktir. En büyük çalışma Peygamberimizin (sav) hayatıyla ilgili olabilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sınava teveccüh gittikçe artıyor. Biz önümüzdeki yıllarda bunun daha da artacağına inanıyoruz. Gençler, çocuklar, yaşlılar, bayanlar her kesimden ciddi manada bir teveccüh var. Sınav heyecanıyla bu soğuk ortamda halkımızı görmek bizi baya bir sevindirdi. Söz konusu Peygamberimizin (sav) hayatı olunca soğuk da olsa herkes teveccüh gösterdi. 28 Umre ve bin bir ödül veriyoruz. Sınava katılan katılımcımızın hiçbir tanesi bu sınavı kaybetmemiş, hepsi kazanmıştır.  Bu sınavın özelliği kaybedeni olmayan bir sınav olmasıdır.” dedi.

Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntıların http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com web sayfasında yayınlanacağını hatırlatan Ekinci, kendilerine [email protected] E-posta adresiyle de iletişime geçilebileceğini söyledi.

“Böyle güzel ortamlara vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın ihtiyacı var”

Sınava çocuklarıyla birlikte gelen veliler de duygu ve düşüncülerini dile getirerek, bu tür sınavların daha sık yapılması gerektiğine işaret etti. Sınava çocuğunu getirdiğini söyleyen Edip Güzel, “Benim oğlum Siyer Sınavına ilk defa katılıyor. Bu sınav dinle ilgili olduğu içinde çok memnunuz. Çocuğum evde sınava hazırlandı ve inşallah iyi geçmiştir.” dedi.

Sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ileten bir başka veli Ferit Demirboğa, “Çünkü böyle güzel ortamlara bizim vatandaşlarımızın, çocuklarımızın ihtiyacı var. Biz veli olarak zaten arayış içerisindeyiz. Bizde çocuğumuza kitap aldık. Allah razı olsun okuldan arkadaşı vesile olmuş. Çocuğum çalıştı ve sınava girdi, inşallah hayırlı bir sonuç çıkar. Bu gibi sınavların sürekli olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sınava giren vatandaşlar da duygularını aktardı. Siyer Sınavı'ndan kardeşi sayesinde haberi olduğunu ve sınava girdiğini söyleyen Bediha Kaya, “Verdikleri kitabı okudum. Kitabı bitirdikten sonra da bir kere özet mahiyetinde bir kere üzerinden geçtim. Not tuttum, o tarz hazırlandım. Zorlayan birkaç soru oldu ama sorular genel olarak iyiydi. Bence normaldi, çok aşır zor soru yoktu. İyi bir ortamdı, güzeldi. Organizasyonu da beğendim. Pek çok kişiye ulaşılması iyi oldu. Hiçbir şey kazanmasalar bile insanlar okudukları Peygamberimizin hayatını öğrenecekler. Bence bu sınavla amacına fazlasıyla ulaşıldı.” şeklinde konuştu.

Ailece sınava hazırlandıklarını dile getiren Ömer Kaya ise şunları kaydetti: “Bizler ailece 6 kişi sınava katıldık. Sınava katılmamızdaki amacımız Peygamberimizi daha iyi tanımaktır. Sınava daha çok Peygamber efendimizin zamanında yaşayan sahabelerin isimlerini ezberleyerek, yaşadığı olayları göz önünde canlandırarak ezberledik. Kimimiz yazarak, kimimiz not alarak çalıştı. Sınav güzel geçti. Ödül için değil, Peygamberimizin hayatını öğrenmek için bilgi amaçlı sınava girdim. Hediyelerden çok bilginin bize kar kalacağını bekliyoruz.”

Sınava giren küçük erkek ve kız çocukları da duygularını ifade ederek, günlerce sınava girmenin heyecanını yaşadıklarını ve bir nebze de olsa Hz Muhammed'in hayatını öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

28 umre ödülü ve 1001 çeşit hediyelerin kategorilere dağılımı ise şöyle sıralandı:

-Birinci kategori ödülleri; 6 adet dizüstü bilgisayar, 10 adet bisiklet, 10 adet tablet, 18 adet kol saati, 202 adet eşarp veya futbol topu verilecek.

-İkinci kategori ödülleri; 15 adet dizüstü bilgisayar, 30 adet bisiklet, 27 adet tablet, 30 adet kitap seti, 195 adet kol saati, 153 adet eşarp veya futbol topu verilecek.

-Üçüncü kategori ödülleri; 4 yarışmacı velisiyle beraber (8 kişi) umre, 16 adet dizüstü bilgisayar, 20 adet yarım altın, 20 adet tablet, 20 adet çeyrek altın, 60 adet kitap seti ve 60 adet kol saati verilecek.

-Dördüncü kategori ödülleri; 20 kişi umre ödülü, 6 adet dizüstü bilgisayar, 6 adet yarım altın, 6 adet çeyrek altın ve 62 adet kitap seti verilecek.

İLKHA









































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.