Siyer Sınavına katkısı olanlara teşekkür plaketi verildi

Siyer Sınavına katkısı olanlara teşekkür plaketi verildi

Mardin’in Midyat ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu'nun 31 Ocakta Türkiye geneli düzenlediği Umre ödüllü siyer sınavına katkıda bulunan okul müdürleri ve öğretmenlerine Azim-Der tarafından teşekkür plaketi verildi.

Peygmaber Sevdalıları Platformu’nca 31 Ocakta düzenlenen, ve Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Umre ödüllü siyer sınavına Midyat'ta da 2 bin 100 kişi başvurmuş, bunlardan bin 500’ü sınava girmişti. Özellikle öğrenciler sınava yoğun katılım göstermişti. Öğrencilerin katılımlarını sağlamaları, okulların tahsisi ve öğretmenlerin gözetmen olarak yaptıkları katkılar nedeniyle, kurum yetkililerine  Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi ve Siyer sınavı Midyat Koordinatörlüğünü yürüten Azim-Der tarafından teşekkür plaketi verildi.


Azim-Der Başkanı Samir Özhan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından, katkıda bulunan  okul müdürleri , öğretmen ve idarecilere  teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdimi ziyaretleri esnasında, siyer sınavıyla ilgili öğretmen ve müdürlerden öneri ve tespitleri sorulup, fikir alışverişinde bulunuldu.

Teşekkür plaketi için memnuniyetlerini dile getiren okul idareci ve öğretmenleri düzenlenen siyer sınavı için Peygamber Sevdalıları Platformu'na ve Azim-Der'e teşekkür ettiler.

Ayrıca  sınav için okul tahsisi konusunda göstermiş olduğu kolaylık ve katkı için İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay'a da bir teşekkür plaketi takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili  Altay Plaket ve yapılan sınav için memnuniyetlerini dile getirerek şunları söyledi:
" İlçemizde düzenlediği siyer sınavı için Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkür ediyorum. Bu konuda yardımcı olabildiysek ne ala. Özellikle öğrencilerin büyük katılım göstermesi bizleri mutlu etti. Ahlâki yozlaşmanın had safhada olduğu şu dönemde insanların en hayırlısı ve en güzel örnek olan Efendimizin (sav) hayatını okuyup öğrenmek büyük önem arz etmektedir. Bu sınavdan  öğrencilerimizin istifade etmiş olmalarını umuyorum. Bunu sağladıkları için de Peygamber Sevdalıları Platformunu kutluyorum. Bu tür etkinlik ve sınavların devam etmesini umuyor, elimizden geldiğince yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum. Teşekkür plaketi içinde Peygamber Sevdalıları Platformu’na ve Azim-Der'e teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Azim-Der Başkanı Samir Özhan ise, yapılan siyer sınavına gösterdikleri yoğun katılım için Midyat halkına teşekkür ederek söyle konuştu;

"31 Ocakta gerçekleştirdiğimiz siyer sınavına katkıda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdulkadir Bey'e, değerli okul idarecileri ve öğretmenlerimize birer teşekkür plaketi takdim ettik. Katkılarından dolayı Allah hepsinden razı olsun. Ayrıca sınava katkıda bulunan öğretmen, idareciler ile derneğimizin üye ve gönüllülerine, ismini zikretmediğimiz ya da plaket takdim edemediğimiz herkese çok teşekkür ediyorum. Allah ecirlerini kat kat artırsın inşallah.
Siyer sınavına Midyat halkı büyük bir teveccüh gösterdi. Geçen yıllara göre bu yıl Midyat'ta sınava katılım üç kat artmıştır. Sınava giren yüz bin kişi içerisinde ilk bin kişi içerisinde Midyat'tan 22 kardeşimiz var. Umre ödülünü kura ile kaçıranlar var. Bu başarının her yıl katlanarak devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Midyat'ta dereceye girenlere ödüllerinin önümüzdeki günlerde verileceği belirtildi. (Süleyman Tunç –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.