Siyer Sınavına torunları ile beraber girdiler

Siyer Sınavına torunları ile beraber girdiler

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavına, çocuk ve gençlerin yanında saçlarına ak düşen ihtiyarlar da katılarak ter döktü.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen "Siyer Sınavı" yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti. Sınavda ter döken çocuk ve gençlerin yanında saçlarına ak düşen ihtiyarlar da torunlarıyla beraber sınava girecekleri okula geldi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Türkiye genelinde yaklaşık 220 merkezde gerçekleşti. 7'den 70'e her kesimden Peygamber sevdalısının girdiği sınavda dikkatleri üzerine çeken 66 yaşındaki Rıza Alış ile 52 yaşındaki Mehmet Ali Bingöl torunları ile beraber sınava girdiklerini belirterek, bu sınavların yıl içinde arttırılmasını gerektiğini söyledi.

Sınava girdikten sonra İLKHA’nın sorularını cevaplayan Rıza Alış, kendisini en çok etkileyen konuların ‘Bedir, Uhud ve Tebük savaşları olduğunu belirtti.

“Bizi bu yaşımızda buraya getiren Peygamber Efendimizin aşkıdır”

Siyer sınavına hazırlık için Peygamber Sevdalıları tarafından verilen kitabı 3 defa okuduğunu söyleyen Alış, “Bizi bu yaşımızda buraya getiren Peygamber Efendimizin aşkıdır. Onun hayatını öğrenmek için geldik, sınava girdik. Geçmişte bu imkânlar bize verilmedi. Bu yüzden de biz daha çok heyecanlanıyoruz.” dedi.

“Yılda bir kere yetmiyor”

Her zaman bu sınavı teşvik ve tavsiye ettiğini dile getiren Alış, “Bu sınavın yılda bir kere olması bize yetmiyor. 6 ayda bir olsa daha iyidir. Bu sınav vesilesiyle Hz. Muhammed’in (sav) hayatından bilgiler öğreniyoruz. Bilmediğimiz bir çok konuyu bu sınav sayesinde öğrendik. Okumadığımız için bilmiyorduk. Bu sınav sayesinde Peygamberimizi tanıdık.” şeklinde konuştu.

“Oğullarım ve torunlarımla beraber sınava katıldık”

Bu tür sınavların çok etkili olduğunu ifade eden Alış, “Siyer sınavını halk da istiyor, bu  çalışmalara destek veriyor. Biz ailece katıldık. Oğullarım ve torunlarımla beraber bu sınava katıldık. Her birimiz farklı bir kategoride katıldık.” ifadelerini kullandı.

Organizeyi yapan Peygamber Sevdalıları Platformu’na ve görevlilere teşekkür eden Alış, bu tür programları her zaman istediklerini ve desteklediklerini söyledi.

“Sınavda duygulu anlar yaşadım”

Siyer sınavına girmekten dolayı çok memnun ve mutlu olduğunu söyleyen 52 yaşındaki Mehmet Ali Bingöl de, “Bu sınavı düzenleyenlere çok teşekkür ederim. Bu tür çalışmaların sık sık yapılması gerekiyor. İnsanlar bu sayede Resulullah’ın hayatını öğreniyor.” dedi.

Sınavın çok güzel bir çalışma olduğunu söyleyen Bingöl, “Çok güzel bir duyguydu. Sadece okuma yazmamız zayıftır. Zorlandık  biraz. Biliyoruz konuları,  ancak soru çözmede zorlandık. Sınavda duygulu anlar yaşadım. Tabi soruları çözerken çok duygulanıyoruz, seviniyoruz, üzülüyoruz. Bedir’le, Uhud’la ve Hendek’le ilgili sorularda duygulanıyoruz. Hz. Aişe’nin ‘ifk’ olayında çok üzüldüm, ağladım, gözlerimden yaşlar geldi.” şeklinde konuştu.

Herkesten Hz. Muhammed’i tanımak için okumalarını tavsiye eden Bingöl, “Bizi bu soğukta buraya getiren Peygamberimizin aşkıdır. Tüm gençlere de tavsiye ediyorum. O Peygamberin yolunda gidin, onu tanıyın ve onun öğrettiği gibi yaşayın.”  ifadelerini kullandı.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.