Siyer Sınavı'nda dereceye girenler ödüllendirildi

Siyer Sınavı'nda dereceye girenler ödüllendirildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödül verildi.

29 Ocak 2017'de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'nda Karlıova ilçesinde dereceye giren 17 öğrenciye, Karlıova Eğitim, Sağlık, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der) tarafında hizmet binasında düzenlenen programla hediyeleri teslim edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, ilçe Müftüsü Abdullah Söylemez, İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Aziz Bingöl, Karlıova TÜGVA Başkanı Caner Demir, İHH İlçe Başkanı Abdullah Sevim, Bölge âlimlerinden Molla Mustafa Tunç ve kanaat önderleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez “Aziz kardeşlerim Efendimiz bizim için bir örnek, bir rehber ve kendisinin izinden gideceğimiz liderimizdir. Peygamberimiz dünyada üzerine en çok kitap yazılan, en çok konuşulan ve kıyamete kadar en çok konuşulacak kimsedir. Hiç kimsenin hayatı dünyada bu kadar incelenmedi ve irdelenmedi. Resullulah’ı Müslümanlar kadar İslam'a karşı olanlarda konuşuyorlar. Onun getirdiği sistemi anlamak için üzerinde ciddi manada çalışmalar yapıyorlar. Efendimiz Allah’ın sevdiği insan olarak Habibullah sıfatını almıştır. Peygamberimizin hayatıyla ilgili Kar-Der tarafında yapılan bu yarışma bir önem arz ediyor." dedi.

Söylemez, "Karlıova’da Peygamberimizi tanıma oranı çok yüksektir, bu konuda mücadele eden her kesten Allah razı olsun. İslam Kur'an ve hadistir, bu ikisini birbirinden ayırt etmek mümkün değildir. Kur'an’ın kendisine inmiş olduğu Peygamberimiz Kur'an’ı en iyi yaşayan kimsedir. Yani Kur'an’ın ön gördüğü bir insan modeli oluştur desek karşımıza Peygamberimiz çıkar. Peygamberimizin hayatının getirdiği prensiplerin bize yansıtması şeklinde bir kitap desek karşımıza Kur'an-ı Kerim çıkar. Bu ikisi birbirinden ayrılmaz ve Cenabı Allah’ta bunu emrediyor. Bu yapılan çalışmanın daha sonraki senelerde artarak daha bereketli şekilde, daha hayırlı sonuçlar getirecek şekilde devamını bu toplumda bizlerde bekliyoruz. Dereceye giren kardeşlerimi de bu vesileyle tebrik ediyorum. Cenabı Allah başarılı oldukları Peygamberimizin hayatını yaşamayı bu gençlerimize nasip eylesin İnşallah. ifadelerini kullandı.

Dereceye giren 17 öğrenciye bilgisayar, tablet gibi çeşitli ödüller verildi. (İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.