Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Siyer Sınavı'na katılarak dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat'ta "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Siyer Sınavı'na Mardin'in Kızıltepe ilçesinden katılıp dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlçede yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinin konferans salonunda gerçekleştirilen programda ödülleri takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda katılımcılara hitap eden Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, "Güzel bir amaç için burada bulunmaktan onur duyuyoruz. Kardeşlerimizin bu kutlu yoldaki heyecan ve istekleri bizleri memnun ediyor. Biz de onlarla aynı sevinci paylaşıyoruz. Siyer Sınavı'na giren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Çocuklarını peygamber aşkı ve sevgisiyle büyüten, onları bu alanda gerçekleşen sınavlara teşvik eden ailelerimizi tebrik ediyorum. Onlar, nesillerimize peygamber sevgisini aşılamak için aynen sahabeler gibi hareket ediyorlar ve bunun mükâfatını hem dünyada hem de ahirette elbette alacaklardır." dedi.

"Refaha ulaşmak istiyorsak efendimizi çok iyi tanımamız gerekir"

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, toplumun, bu tür etkinliklerle aydınlanması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Peygamber Sevdalıları Platformu ve onun gibi yapıların, toplumun temel taşları olan ve toplumu terbiye edecek olan Peygamber Efendimizin hayatını bu tür etkinlik ve yarışmalarla genç nesillere aktarmayla ilgili ciddi çalışmaları vardır. İçinde yaşadığımız buhran, bizi Peygamber Efendimize ne kadar muhtaç kıldığını gösteriyor. Bizler refaha ulaşmak istiyorsak efendimizi çok iyi tanımamız gerekir. Özellikle gençlerimizin bununla hasbihal içinde olmaları gerekir."

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İrfan-Der Başkanı Yusuf Oktay ise yarışmaya katılan ve sınavın gerçekleşmesine destek verip, bu konuda emek sarf edenlere teşekkür etti.

"İnsanlık hiçbir zaman bu derece Hazreti Muhammed'e muhtaç olmamıştır"

İnsanlığın Hazreti Muhammed'e muhtaç olduğuna vurgu yapan Oktay, "Babamız Hazreti Âdem'den günümüze kadar hiçbir zaman, çağımızda olduğu kadar bir buhran ve karanlığın içinde olmamıştır. Tarihin hiçbir döneminde küfür bu derece asi olmamış; tuğyan, zulüm, adaletsizlik ve günah çağımızdaki kadar yaygınlaşmamıştır. Yeryüzünün bozguncuları, yaptıkları zulümlerle mazlum ve mustazaflara hiçbir zaman göz açtırmıyor, onlara yaşama hakkı tanımıyor. İnsanlık tarihinin en karanlık döneminin mimarı olan zalimler, altın çağını yaşıyor. İnsanlık hiçbir zaman bu derece Hazreti Muhammed'e muhtaç olmamıştır." ifadelerini kullandı.

"Gayemiz, Hazreti Peygamber'i hayatımızın her alanına taşımaktır"

Son olarak Oktay, "Siyer Sınavı, ilk yıllarda binlerin, on binlerin katılımıyla başladı. 2018 yılında 7'den 70'e yaklaşık 300 bin kişinin katılımıyla düzenlenen sınav, peygamber aşkıyla bir şenliğe dönüştü. Bu sınavlardaki amacımız, ümmete unutulan ve özellikle genç nesillerimize unutturulmaya çalışılan peygamberimizi sürekli gündemde tutarak, sünnetini ihya etmektir. Gayemiz, Hazreti Peygamber'i evlerimize, okullarımıza, sokaklarımıza, ticaretimize, aile ve sosyal ilişkilerimize kadar hayatımızın her alanına taşımak, onu yaşamak ve yaşatmaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Siyer Sınavı'nda ödül kazananlar, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek, böyle güzel ve faydalı bir sınava girdikleri için mutlu olduklarını ve bu tür sınavların sürekli yapılmasını istediklerini belirttiler.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.