Siyer Sınavı'nın kaybedeni yok

Siyer Sınavı'nın kaybedeni yok

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen 2017 umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Van’da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından, “O'nu Oku, O'nu Yaşa” sloganıyla düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Van Merkez ve ilçelerindeki 28 ayrı okulda, soğuk havaya rağmen yaklaşık 9 bin kişi katıldı.

Sabah saatlerinde yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri yerde hazır bulundu. Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alındı. Sınav öncesi görevliler, sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Sınav süresince okul bahçesinde yaptıkları dualarla öğrencilerine destek olan veliler, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu üye ve gönüllülerine teşekkür ettiler.

Türkiye geneli bu yıl altıncısı düzenlen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavının, Van’da geçen yıla oranla iki kat daha fazla katılımın olduğunu ifade eden Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, “Bu yıl siyer sınavını ‘O'nu Oku, O'nu Yaşa’ sloganıyla başlattık. Geçen yıla göre 2 katından fazla bir katılım oldu. Geçen yıl 4 bin 300 kişi başvurmuştu, bu yıl ise 9 bini aştık. Havanın olumsuz şartlarına rağmen arkadaşlarımızın büyük fedakârlarıyla merkezde 14, ilçelerde olmak üzere, toplam 28 okulumuzda Siyer Sınavını başlattık.” dedi.

“İnsanlar Peygamber Efendimizin hayatını öğrenerek en büyük hediyeyi aldı”

Sınavın en büyük hediyesinin Hz Muhammed'in hayatını öğrenmek olduğunu ifade eden Karabulak, sınav sonuçlarını mesaj yoluyla katılımcılara göndereceklerini söyledi.

Karabulak, “Maddi olarak ödüllendirmeye çalıştık ama Müslüman kardeşlerimiz bu sınavın kaybedeni olmadığını biliyor. Bu şuurla sınava giren bütün insanlar, Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrenerek en büyük hediyeyi almış oluyor. Bununla beraber 4 kategoriden uluşan Siyer Sınavı'mızda 28 umre olmak üzere, toplam bin bir tane ödül vardır. Önümüzdeki günlerde sınavlarımızı açıkladıktan sonra dereceye girenlere sonuçları mesaj yoluyla bildireceğiz.” diye konuştu.

Düzenledikleri sınavdan dolayı Peygamber Sevdalılarına teşekkür eden Saniye Taşkıran ile İsminat Karabulut isimli veliler, çocuklarının bu tür etkinliklere katılmasının oldukça faydalı olduğunu belirterek, kendilerinin dini bilgiyi öğrenme konusunda geç kaldıklarını, ancak sınava çalışan çocuklarının öğrendikleri bilgilerden kendilerinin de faydalandıklarını dile getirdiler.

Beyza Çalış, Merve Nur Demir, Fatma Uluç ve Beyza Uluç isimli öğrenciler ise başvurularını yaptıkları günden itibaren sınava çalıştıklarını, sınavda çıkan soruların sorumlu tutuldukları kitaba göre hazırlandığını belirterek, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür ettiler.

Siyer Sınavına katılmayı çok istediklerini ve ailelerinden izin istediklerini dile getiren Sara Ayna, Evin Aybar ve Saliha isimli öğrenciler ise sınav sayesinde Hz Muhammed'in hayatını öğrendiklerini söylediler.

Sınavla ilgili duygularını dile getiren Serkan Korkut isimli öğrenci de “Sınava son 2 hafta kala çalıştık. Ben ile ablam sınava katıldık. Sınava çalıştığımda not hazırladım ablama söylüyordum, ablam da çalışıp bana söylüyordu. Sınava bu şekilde çalıştık.” dedi.

Faruk Altıntaş ve Hamza Altıntaş isimli öğrenciler ise hem kendilerinin, hem de akrabalarının sınava katıldığını, sınavın çok iyi hazırladığı belirterek, sınavı düzenleyen platform üye ve gönüllerine teşekkür ettiler.

Sınava çok çalıştıklarını ifade eden M. Yusuf Tekin, Emre Başlak, Enes Aydın, M. Ümeyr Gültepe isimli minik öğrencilerde sınavın kendileri için çok kolay geçtiğini belirtiler.

İLKHA





















































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.